131019098
19 Nisan 2024, Cuma

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İÇİN OTURMA EYLEMİ

23 Mart 2021, Salı 06:15

     


Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Gençlik Kolları, İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yürürlükten kaldırılmasını protesto etmek için Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Gençlik Kolları, İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yürürlükten kaldırılmasına tepki gösterdi. Gençler, kararı protesto etmek için Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi. Gençlerin eylemine; CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Güneş Ataş, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Orhan, CHP’li belediye meclis üyeleri ile CHP ve İYİ Partili yöneticiler de destek verdi. Topluluk adına basın açıklaması metnini okuyan CHP İlçe Gençlik Kolları Yöneticisi Yasemin Şenkaya, bir gece yarısı kararnamesi ile kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi amacıyla hayata geçirilen İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılmasının sonucunda Türkiye’de adaletin son kırıntılarının da süpürülmüş olduğunu ifade etti.

“Sözleşmenin feshedilmesini destekleyenlerin kadın katillerinden farkı yoktur”

“Ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum, kadına şiddet abartılıyor” diyen bir zihniyetin yönettiği ülkede sadece son 3 ayda 78 kadının katledildiğini vurgulayan Şenkaya, “Düşmeyen, dik duran, boyun eğmeyen, güçlü kadınlardan rahatsız olan bir anlayışa karşı direniyoruz. Kadın cinayetlerinin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini destekleyen herkesin kadın katillerinden bir farkı yoktur. Öldürülen bütün kadınların kanı ve vebali üzerinizdedir. Haklarını savunan kadınlardan korkuyorsunuz. Size ve adaletsizliğinize karşı biz yaşayacağız. Haklarımızı elde edene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Biz varız, buradayız. Tek adam rejiminiz İstanbul Sözleşmesi’nin feshi ile ‘Ver yetkiyi, gör etkiyi’ derken bu ülkeyi ileri değil geriye taşımak istediğinizi resmileştirdi. Büyük resme baktığımızda bizi getirmek istediğiniz noktanın ne olduğunun farkındayız. Baskılara, zorbalığa, adaletsizliğe karşı korkmadan, yılmadan direneceğiz. Haklarımızdan da hayatlarımızdan da vazgeçmiyoruz” diye konuştu.

Gençler, basın açıklaması metninin okunmasının ardından İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kaldırılmasını protesto etmek için oturma eylemi gerçekleştirdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler