131019098
26 Nisan 2024, Cuma

KILIÇDAROĞLU’NA İZMİR’DEN DESTEK

23 Nisan 2019, Salı 06:28

     


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı Millet İttifakı tarafından İzmir’de kınandı. Kılıçdaroğlu’nun Ankara’daki şehit cenazesinde uğradığı saldırıyı kınamak için CHP’liler ve İYİ Partililer Konak’ta bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşmasında, “Biz tohumuz, bir gider bin geliriz.” İfadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Çubuk ilçesinde şehit cenazesinde saldırıya uğraması İzmir’de protesto edildi. Yapılan açıklamada, “Bu saldırının failleri bellidir. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir.” denildi. CHP İzmir İl Başkanlığı’nın çağrısı ile Konak Kemeraltı girişinde bir araya gelen aralarında CHP Aliağa İlçe Örgütü ve İYİ Parti Aliağa İlçe Örgütü’nün de bulunduğu CHP İlçe Örgütleri ve yüzlerce partili burada kitlesel basın açıklaması düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, burada yaptığı konuşmada saldırının hesabının sorulacağını belirterek, “Biz bedel ödemekten korkmuyoruz. Biz tohumuz, bir gider bin geliriz. Önümüz aydınlık, önümüz pırıl pırıl bir gelecek. Oraya kol kola yürüyeceğiz.” İfadelerini kullandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve ilçe belediye başkanları da basın toplantısında hazır bulundu. Basın toplantısına İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Kanı Beko, Atila Sertel ve Murat Bakan da katılarak birer konuşma yaptı. Birleşik Haziran Hareketi İzmir Meclisi’de kitlesel basın açıklamasına katılarak Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya protesto etti. İzmir Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de basın açıklamasına destek verdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’de toplumu kin ve nefret tohumu ekenlerin bu saldırı da payı olduğunu ifadesini ederek, “Biz CHP örgütleri olarak saldırılara karşı ayaktayız. Kemal Kılıçdaroğlu’na sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu saldırının azmettiricileri derhal yargı önüne çıkmalıdır. Bu saldırının failleri bellidir. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir.” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler