131019098
26 Nisan 2024, Cuma

AYDEMİR, “ASKIDA EKMEK TÜRK MİLLETİ'NİN BİR GELENEĞİDİR”

23 Ekim 2020, Cuma 07:02

     


MHP İl Başkanı Veysel Şahin, Genel Başkan Bahçeli’nin başlattığı Askıda Ekmek Kampanyasını eleştirenlere yanıt verdi. Konuyla ilgili MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir de açıklamalarda bulundu. Aydemir, “Askıda ekmek Türk Milleti’nin bir geleneğidir. Bizler de Aliağa’daki üç fırında bu geleneği sürdürüyoruz.” Dedi.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, genel başkanları Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği Askıda Ekmek Kampanyası ile ilgili eleştirilere cevap verdi. Şahin, yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Ne üzücüdür ki, “askıda ekmek” geleneğini eleştirenler, Türkiye’de siyasi mekanizmalarda yer tutan, Türkiye’yi yönetme iddiasında olan fakat, Türk’ü, Türk Milletini, İslamı ve Türk İslam hayatının dayanışmacı ruhunu anlamayan gafillerdir. Şimdi onlara sormak isterim; bu kampanyayı eleştirenler acaba bu toprakları vatan yapan atalarımızdan kalma bin yıllık geleneklerimizden haberleri var mı? Milletimizin yüzlerce yıldır yaşattığı esnaf geleneklerinden haberleri var mı? Onlar ne derse desin biz dinimizin ve Türk Töresinin çizdiği sınırlardan dışarı çıkmayacak, “birbirimizle hayırda yarışacağız” Bunu anlamadan, bilmeden eleştirenler siyasetten önce içinde yaşadıkları milleti iyi tanımalıdırlar.”

Şahin, “Askıda milletvekillerini unutmadık”

Askıda Ekmek Kampanyası’nın bir Ahilik geleneği olduğunu söyleyerek söylerine devam eden Şahin, “Söyleyecek çok sözümüz var ama siyasi ve ahlaki sorumluluklarımız bunu sınırlıyor. Cumhur İttifakı’ iktidarına laf söyleyenler, önce birbirlerine yolladıkları “askıda milletvekilleri” ne bir baksınlar. Ondan sonra Cumhur İttifakına konuşsunlar.” Dedi. MHP İzmir İl Başkanı Şahin son olarak, “ Bu gelenek yeni icat edilmiş bir uygulama değildir. Yüzlerce yıllık Türk İslam geleneğidir. Bizler bu geleneği yaşatmak için hayırda yarışmak ve milli dayanışmayı canlı tutmak için bu geleneği yaşatacağız. Onlar eleştirsinler, hayırdan uzak dursunlar bizi ilgilendirmiyorlar. Milliyetçilik askıya ekmek koymak, varlığı yoklukla paylaşma, insanımıza destek olmaktır. Onlar bunu anlayamazlar!” ifadelerini kullandı.

Aydemir, “Kampanyayı Aliağa’daki üç fırında uyguluyoruz”

Konuyla ilgili bir açıklama da MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir’den geldi. Aydemir açıklamasında, “Askıda ekmek, Türk Milleti’nin bir geleneğidir. Paylaşmak bizim geleneklerimizde her zaman var olmuştur. Bunun için her dönemde hikmet sahibi insanlarımız var. Dolayısıyla pandemi nedeniyle de çalışamayan bir sürü insanımız var. İşe gidemeyen, evine ekmek götürmekte zorlanan bir sürü vatandaşımız var. Bu kampanyayla bu durumdaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamış oluyoruz. Genel başkanımızın başlattığı bu kampanyayı Aliağa’daki üç fırında uyguluyoruz bizler de. İhtiyacı olan vatandaşlarımız faydalansın.” şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler