131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

ADAR: “BAŞKANIN PARA HARCAMADA AYARI YOK”

23 Ekim 2021, Cumartesi 07:04

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, şahsi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Aliağa Belediyesi’nin borçlarına ve harcamalarına değindi. Adar paylaşımında, “Ülkede ekonomik kriz, küresel salgın devam ediyor, sayın başkanın para harcamada ayarı yok” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, şahsi sosyal medya hesabında bir açıklama paylaşarak Aliağa Belediyesi’nin borç ve harcamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aliağa Belediyesi’nin borç yükü altında olduğunu vurgulayan Adar, “Aliağa Belediyesi’nin 2020 yılı borcu 230 trilyon, 2021 yılının ne kadar borç stoğuna ulaştığını bilmiyoruz. Denetim raporunda göreceğiz. Neden belediyemizin borcunu sizlerle paylaştığımı birazdan ifade edeceğim. Bugün Milletin Ekibi evleri tek tek dolaşarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bayrak dağıttı. Tıpkı geçen yıllarda olduğu gibi. Gerek var mı bilmiyorum ama bu kadar borç yükü altındayken bir belediyenin bu şekilde, her yıl bayrak dağıtmasını Aliağa’da yaşayan bir vatandaş ve bir ilçe başkanı olarak doğru bulmuyorum.” Dedi.

“Satılan arsalar üzerinden elde edilen gelir hangi açığı kapatacak?”

Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, Muhtarlar Günü münasebetiyle muhtarlara vermiş olduğu kahvaltıda bir takım projelerden bahsettiğini, 300 trilyonu aşan bir rakamla bu projeleri gerçekleştireceğini ifade ettiğini söyleyen Adar, “2022 yılı itibariyle çalışmalara başlayacağını söylemiş. Satılan arsalar üzerinden elde edilen gelirin hangi açığı kapatacağını bilmiyorum ama sadece bugün satışı yapılan arsalardan elde edilen gelirin (30 trilyon) Çanakkale gezisi, saksılı, gübreli çiçek dağıtımı ve her yıl bayrak dağıtımından kaynaklanan (her evde senin dağıtmış olduğun 4-5 aynı bayraktan var) borçların karşılanmasını bile imkansız kılıyor. Özür dilerim, bir de 500 bin TL’lik çorba parası var.” dedi.

“Aliağa sahipsiz değil”

Başkan Acar’ın para harcamada ayarının olmadığını söyleyen İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar, paylaşımını şu ifadelerle sonlandırdı: “Ülkede ekonomik kriz, küresel salgın devam ediyor, sayın başkanın para harcamada ayarı yok. Yazık günah değil mi? El insaf, el vicdan. Aklıma gelmişken sorayım. Beş bin konut sözünüz vardı mesela, nerede beş bin konut Sayın Başkan. Beş bin konutu geçtik, beş adet konut dahi yapmadınız. Aliağa’nın ciddi manada konut sıkıntı varken kılınızı kıpırdatmadınız. Yeni projelere yelken açarken muhtarlarımıza geçen seçim döneminde vadettiğiniz projeleri neden yapamadığınızı anlattınız mı Sayın Başkan. Para yok değil mi Sayın Başkan, borç çok değil mi? Tabi ayağını yorganına göre uzatmazsan açıkta kalırsın. PR yapmak, popüler olmak amacıyla harcama kalemlerini artırarak devletin ve milletin belediyesini borç yükü altına sokuyorsun. Yapma Sayın Başkan, satma, savma. Aliağa’ya sonradan gelmiş olabilirsin, geçmişe dair Aliağalıyla bir mazin olmamış olabilir. Ama bu şu anlama gelmiyor ki ben kafama göre hareket ederim. Aliağa sahipsiz değil.”

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler