131019098
28 Mart 2024, Perşembe

“KİMSENİN GARANTİSİ YOK”

23 Aralık 2019, Pazartesi 06:42

     


İlçe kongrelerinin Şubat ile Temmuz ayı arasında gerçekleştirileceğini söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “22 Şubat- 22 Temmuz arasında ilçe kongrelerini gerçekleştireceğiz. Herkes aday gösterilecek diye bir şey yok. Kimsenin garantisi yok. Genel merkezin raporları üzerinde konuşacağız” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Ege’de Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk oldu ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. İzmir İl Başkanı Sürekli, tamamlanan mahalle delege seçimleri, teşkilat çalışmaları üzerinden önemli bilgiler sundu. Geride kalan mahalle delege seçimlerine değinen Sürekli, “Başta Kerem Ali Sürekli’yi yazmayın dedik. 150 tane tabanda görev alan arkadaşa yer açtık. Teşkilat arkadaşlarımıza, ilçelere teşekkür ediyorum. Talimatlarımızı yerine getirdiler. ‘Geçmişte görev yapan il yöneticileri, ilçelerden delege olsun’ dedik. Bu tavsiye kararıdır. ‘Kurucu ilçe yöneticiliği yapanlar delege olsun’ gibi tavsiye kararları verdik. Bunları titizlikle yerine getirdiler. Yüzde 90 geçmişte görev yapan il ve ilçe yöneticilerinin delege yazıldığı bilgileri mevcut. Olumsuz konularda isim verilmez ama olumlu olduğu için vereceğim. Karabağlar kurucu ilçe başkanımız Sinan Demirci’nin şu anki adres kaydı Balçova’da. Atlanmış. Son gün Sinan Bey’in listelerde olmadığını tespit ettik, ilçe başkanına sorduk, ‘yanlışlık olmuş, kendimi çıkarırım onu yazarım. Tabandaki arkadaşları çıkaramam, kendimi çıkaracağım’ dedi. İlçe başkanımızın bu tavrı benim için çok önemliydi. Yüzde 100 memnuniyet olmayabilir. Görev isteyen herkese gönlümüz de kapımız da açık” diye konuştu.

“Herkes aday gösterilecek diye bir şey yok”

İlçe kongrelerinin ise Şubat ile Temmuz ayı arasında gerçekleşeceğini aktaran Sürekli, “Genel merkezimizin İzmir özelinde bir çalışması var. Koordinatörler, vekiller vasıtasıyla bir çalışma var. Yine il başkanlığımızın da çabaları var. İl kongreleri geniş bir zamana yayıldı. 5 ayda olacak. 22 Şubat- 22 Temmuz arasında ilçe kongrelerini gerçekleştireceğiz. Kararları birlikte vereceğiz. Dengeler ve eldeki veriler neyi gösterir bilemiyorum. Herkes aday gösterilecek diye bir şey yok. Kimsenin garantisi yok. Genel merkezin raporları üzerinde konuşacağız” dedi.

“Zeybekci’nin sloganı ile devam ediyoruz”

‘Siz yeni dönemde göreve devam etmek istiyor musunuz?’ sorusunu yanıtlayan Sürekli, “Ben görev adamıyım. Ben tüm görevleri yaptım da geldim. Yerel seçimde Nihat Bey ile 4 ay çalıştık. Belediye başkanlığı, bakanlık yaptı. Burada seçim kampanyasında bir soru geldiğinde, ‘yaptım da geldim’ diyordu, ben de şimdi il başkanıyım, toplantılarda soruyorlar ‘yaptım da geldim’ diyorum. Teşkilat çalışmalarını önceden İstanbul yapar, İzmir alırdı, şimdi biz yapıyoruz İstanbul yapıyor. Teşkilatlar arasındaki yarışma çok güzel. Sırada bir sürü proje var. Ben görev adamıyım, genel merkez bana ‘ilçe başkanlığını yap’ dedi, yaptım. 2 dönem milletvekilliği yaptım. Sonrasında görev almadık. Merkez diplin kurulunda 4 dönem görev verdiler. İl başkanlığı olduğu için kendim ayrıldım. ‘İl başkanı ol’ dediler, olduk. Başarılı da çalışıyoruz. Ekibim ve ben başladığımız işi sonuna kadar sürdürürüz. Genel merkez bize ‘tamam’ diyene kadar görevi sürdürürüz” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi Dolmabahçe Ofisi gibi olabilir”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde İzmir’de gerçekleştirdiği programa ilişkin konuşan Sürekli, yeni dönem için de bazı ipuçları verdi. Sürekli, “Cumhurbaşkanımız il binamızda 3 saat vakit geçirdi. Bu bir rekormuş. Ankara il başkanlığına sık gidemiyormuş, İstanbul’a sık gidiyormuş ama il başkanlığına ayırdığı vakit bu kadar olamıyormuş. 20 Ocak’tan sonra Şubat ayı başı gibi bir beklentimiz var. Kuzey Ege Otoyolu’nun açılışını birlikte yaparız. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine bir ziyaret yapacak. Belki sık sık oralarda İzmir’e gelerek toplantılar yapabilir. Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı ofisine dönüşebilir. Temennimiz bu yönde” dedi.

“AK Partili belediyeler Büyükşehir’den destek alamıyor”

CHP’li belediyelerin Ankara’dan, AK Partili belediyelerin de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gerekli desteği alamadığının iddia edilmesinin hatırlatılması üzerine açıklama yapan Sürekli, “AK Partili belediyelerin de her talebi gerçekleşmiyor. Bizim gerekçelerimizi açıkladım. Ama diğeri doğru! Onlar İzmir’de AK Partili belediyelerin Büyükşehir’den hizmet almama noktasında somut bir gerekçe sunamıyorlar. Dikili ve Bergama yan yana, rakamları ortaya dökelim. Verilen destekleri ortaya koyalım. Tartışmaya hazırım, ‘hodri meydan’ diyorum” diye konuştu.

“Suyu biz getirdik demiyoruz tabii ama”

İzmir’in sorunlarını sıralayan Sürekli, “Elektrik fabrikası konusunda harekete geçsinler, biz gerekeni yaparız. Türkiye’de en pahalı suyu İzmir’de içiyoruz. Bir indirim yapıldı gibi gösterildi ama yüzde 3 indirildi, yüzde 15 zam yapıldı. Sonuçta Türkiye’nin en pahalı suyunu İzmirliler içiyor. İzmirlilerin takdirine sunuyorum. Ulaşım konusunda Buca için bir onay geldi. Buca metrosu zaten Aziz Bey döneminde başlayan bir projeydi, devam ediyor. Raylı sitemin devam etmesi lazım… İzmir’in kurutuluşu orada… Deniz ulaşımının artması lazım ve körfezden daha fazla istifade etmeliyiz. İzmir’de koku problemi var. İzmir’in birçok yerinden kötü kanalizasyon suları körfeze akıyor. Bunu kesinlikle ortadan kaldırmak lazım... İzmir’deki su problemini AK Parti çözdü. ‘Suyu biz getirdik’ demiyoruz tabii ama azalan su durumunu Gördes’i yaparak çözdük” açıklamasında bulundu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler