131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

GÜNEŞ ATAŞ, “KAZANAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ’DİR”

24 Şubat 2020, Pazartesi 06:59

     


CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları'nda başkanlık seçimi yapıldı. Seçime sarı listeyle katılan Güneş Ataş kadın kolları başkanı oldu. Seçim sonrasında açıklama yapan Başkan Güneş Aktaş, “Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” dedi.

CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları yeni başkanını seçti. Seçimler Cuma günü parti ilçe binasında yapıldı. Seçimlerde iki liste yarıştı. CHP Aliağa Kadın Kolları Başkanlığı seçimine Figen Kaya beyaz listeyle, Güneş Ataş ise Sarı Listeyle katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan seçim divan kurulu üyelerinin seçimiyle devam etti. Daha sonra faaliyet raporu okundu. Faaliyet raporunu CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Seçil Adalet Işık okudu. Faaliyet raporunun okunmasının ardından Seçil Adalet Işık iki adaya da başarılar diledi.

Oğuzhan: “Kadınlar örgütlendikçe Türkiye güzelleşecek”

Seçil Adalet Işık'ın konuşmasının ardından CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan konuşmasına başladı. Oğuzhan, "Kongremize gösterdiğiniz ilgiden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Sizler bu partinin en önemli unsurusunuz. Kadınlar örgütlendikçe, aktif politikanın içinde yer aldıkça Türkiye güzelleşecek. Kendimiz için, çocuklarımız için mücadele etmeye devam ediyoruz. Hepinizin gözlerinde o mücadele ruhunu görüyorum. Her iki aday arkadaşıma da başarılar diliyorum. Her ikisinin de partimiz için canla başla çalışacağından hiçbir kuşkum yok. Kongremiz hayırlı olsun." İfadelerini kullandı.

Kaya: “Emek en yüce değerdir diyerek yola çıktık”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın ardından CHP Aliağa Kadın Kolları Başkan Adayı Figen Kaya konuşmasını yaptı. Kaya, “Dört yıldır partimiz için kadın kollarında aktif olarak çalışıyorum. Son iki yıldır da kadın kolları yönetim kurulunda sekreter olarak görev yaptım. Ekibimiz ile birlikte bu süreç içerisinde geçirdiğimiz seçimlerde gece gündüz, yağmur çamur, sıcak soğuk demeden gecemizi gündüzümüze, dişimizi tırnağımıza takarak, bıkmadan usanmadan, büyük bir özveriyle çalıştık. Biz ülkemiz için, Cumhuriyetimiz için çalıştık. Emek en yüce değerdir diyerek yola çıktık. Yüreğimiz var. Sözümüz de olacak dedik ve kongreye sözümüzü söylemeye geldik. Bizim amacımız partimizi iktidara taşımak. Bu bir koltuk yarışı değildir. Yolumuz Mustafa Kemal’in yolu, sevdamız Cumhuriyet Halk Partisi, hedefimiz iktidar olmak.” şeklinde konuştu.

Ataş: “Gün kişisel hesapların günü değildir”

Figen Kaya’nın konuşmasının ardından diğer başkan adayı Güneş Ataş konuşmasına başladı. Ataş, “ 1994 yılından beri emek kenti olan Aliağa’da yaşamaktayım. 2006 yılından beri partimizin üyesiyim. 2006 – 2010 yılları arasında Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanlığı yaptım. 2009 seçimlerinde iyi bir örgütlenmeyle AKP’den seçim almış bir kadın kolları başkanıyım. Ana kademede mahallelerden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı yönetim kurulu üyeliği yaptım. Türk kadınının tarihin her döneminde ülkesi için verdiği mücadele kelimelerle, söylemlerle anlatılamaz. Kadınlarımızın yaşamın her alanında olduğu gibi siyasal yaşamda da var olmaları temennimizdir. Çıktığımız bu yolda kadınların sorumluluğu çok fazla. Kongreler demek parti içi bayrak yarışıdır. Ezip geçmek yoktur. Heyecanımız ve motivasyonumuz çok yüksek. Biz siyaseti akılla yapacağız. Gün kişisel hesapların günü değildir. Çıktığımız bu yolda kendime ekibime, Figen Kaya arkadaşıma ve ekibine başarılar diliyorum.” Dedi.

Güneş Ataş kadın kolları başkanı seçildi

Konuşmaların ardından seçime geçildi. CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’na kayıtlı bin 189 kadın üyeden 517’si oy kullandı. Kullanılan oylardan 5 tanesi geçersiz sayıldı. Kullanılan oylardan 259 tanesi Güneş Ataş’a, 253 tanesi ise Figen Kaya’ya verildi. Böylelikle seçime Sarı listeyle katılan Güneş Ataş CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı oldu. Sarı listeyle seçimi kazanarak CHP Aliağa Kadın Kolları Başkanı olan Güneş Ataş’ın yönetim kurulu; Mukaddes Gündüz, Cansu Uyar Ertuğrul, Demet Deniz, Çiğdem Targay, Hafise Sezişli, Elmas Şener, Ümit Karaman, Canan Özyiğit Cengiz, Bahriye Çetir, Vildan Değirmenci’den oluştu. İl delegeleri ise; Güneş Ataş, Güllü Bakır, Meryem Murat, Meral Aydoğan ve Seval Yeşiltepe oldu.

“Seçimimiz demokrasi şöleni içerisinde geçti”

Seçim sonrası değerlendirmede bulunan CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Güneş Ataş, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde iki arkadaş yarıştık. Seçimimiz güzel bir demokrasi şöleni içerisinde geçti. Parti içerisinde bir bayrak yarışıydı bu. Figen arkadaşımız da çok güzel çalışmış, ben ve ekibim de güzel çalışmışız. Birçok kadın üyemize, Figen arkadaşıma da bana da güvenen kadın arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Az bir farkla bu seçimi aldım ama seçildim. Partide kazanan, kaybeden yoktur bizim için. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bütün örgütümüzle bu yolda hep beraber yürüyeceğiz. Biz bir kadın sesi olacağız Aliağa’da. Biz güzel bir fotoğraf bırakacağız Aliağa’da. Örgütümüz ayağa kalkacak. Biz partimizi bir adım değil on adım ileriye götürmek için varız. Aliağamıza hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler