Alkan’dan kentsel dönüşüm çağrısı
24 Şubat 2023, Cuma 06:52Tweet |
Demokrat Parti Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan, imar ve yapılaşma ile ilgili yasa ve yönetmeliklerin sil baştan değiştirilmesi, kentsel dönüşüm konusunun yeniden ele alınması gerektiğini söyleyerek yöneticilere çağrıda bulundu.
Demokrat Parti Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan, yaşanan deprem felaketlerinin ardından açıklamalarda bulunarak kentsel dönüşüm konusuna değindi. Açıklamasında depremzedelere yardımda bulunan kuruluşlara teşekkür eden Alkan, “Ülkemiz zor günler geçiriyor. Yaşadığımız deprem felaketi bizleri derinden üzdü. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı kardeşlerime de acil şifalar diliyorum. Biz de Aliağa’da Millet İttifakı partiler olarak deprem bölgesine yardım için bağış kampanyası yapıyor ve bir nebze yardım etmek için çalışıyoruz. İnşallah bu badireyi de atlatacağız. Yardıma koşan Aliağa Belediyesi ve Aliağa Kaymakamlığı ile diğer partiler de yoğun çaba içerisinde. Onlara da teşekkür ediyorum. Bir musibet bin nasihatten evladır diyerek bu felaketten ders çıkarmak zorundayız.” Dedi.
“Yapılan kaçak katları herkes biliyor”
İmar ve yapılaşma ile ilgili yasa ve yönetmeliklerin sil baştan değiştirilmesi ve bilhassa kentsel dönüşüm konusunun yeniden ele alınması gerektiğini vurgulayan Gürcan Alkan, “Bu konularda yerel belediye, kamu kurumları ve odaları tekrar etkin hale getirmek zorundayız. Kazım Dirik Mahallesi'nde oturduğum evin arkasında kentsel dönüşüm dolayısı ile bir inşaat yapılıyor. 5 ay oldu kontrole gelen hiç kimseyi görmedim. Akşam tabliye betonu atılıyor ve sabah kalıplar sökülüyor. Denetim sıfır. Aliağa’da bir önceki imar affından yararlanarak yapılan kaçak son katları herkes biliyor ve görüyor. Kentsel dönüşüm ile arkamda yapılan binaya 7 kat, yanımda yapılan binaya 6 kat izin veriliyor. Benim binama ise 5 kat izin veriliyor. Böyle kentsel dönüşüm olmaz.” Diye konuştu.
“Serkan başkan kentsel dönüşüme ön ayak olmalı”
Aliağa Belediyesi’nin bu konuya el atmak zorunda olduğunu ifade eden Alkan, “Yoksa yarın, olası bir depremde Aliağa’da taş taş üstünde kalmaz. Müteahhitler para kazanacak diye insanların hayatı ile oynanıyor. Aliağa’da kaçak yapılaşma, kaçak kat çıkma, kaldırıma kaçak çıkma aldı başını gidiyor. Serkan başkanın bunları görmemesi mümkün değil. Lütfen herkes aklını başına alsın ve bu deprem hepimize örnek olsun. İnsan hayatı her şeyden önce gelir. Şu anda merkezi konumdaki İstiklal Caddesi’nde bir tek yeni bina var, diğerleri 40 yıllık binalar. İş Bankası, Akbank, Halkbank, Abdülağa İşhanı, eski Etibank ve kapanan Ticaret Bankası binaları ve diğerleri eski binalar. Serkan başkan bir an önce parsel parsel değil ada bazında kentsel dönüşüme ön ayak olmalı. Yapıların depreme dayanıklılık testlerini resen başlatmalı. Gerekirse bir meclis kararı alınmasını özellikle rica ediyorum. Aliağamızı hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir yapmak için, tüm resmi kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler el ele vererek binalarımızı depreme dayanıklı hale getirmeliyiz.” Dedi.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

Aliağa Belediyesi’nin Yeni Şakran’daki kanalizasyon sorununa yönelik

SOCAR, MSC ile stratejik bir iş birliği anlaşması imzaladı. Bakü’de gerçekleşen

Sonbahar ve kış sezonlarının vazgeçilmez parçalarından biri olan deri

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bu yıl kent genelinde

94. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 29 Ağustos-9 Eylül 2025 tarihleri arasında

Aliağaspor FK, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 4. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı

Aliağa Petkimspor'un ev sahipliğinde oynanan hazırlık turnuvası Ege Cup 2025'i

Aliağa’nın tanınmış esnafından İsa Özbek, 2026 yılında yapılacak Aliağa

Aliağa, Dikili ve Menemen’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 4 kilo

Tüpraş, Avrupa Komisyonu’nun Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Ar-Ge projesi

Onun yazın serüveni sadece bireysel bir yolculuk değil, aynı zamanda öğrencilerine,

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Mobil İstihdam Aracı uygulaması,

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okul aile birliklerinin talepleri doğrultusunda