131019098
26 Nisan 2024, Cuma

CHP’DE HEDEF KAYBEDİLEN BÖLGELER

24 Mart 2021, Çarşamba 06:14

     


CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Aliağa’ya ziyaret gerçekleştirerek, partililer, esnaf ve kadın muhtarlarla bir araya geldi. Bakırçay’daki ilçe başkanları ile toplantı yaptı. Konuşmalarda, hedefin Bakırçay’da kaybedilen bölgeleri yeniden partiye kazandırmak olduğu vurgulandı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Aliağa’ya gelerek bir dizi ziyarette bulundu. Ziyaretlerde CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ve MYK üyeleri de Yücel’e eşlik etti. Yücel ilk olarak partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti. CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete CHP İlçe Yönetimi, CHP’li belediye meclis üyeleri ve partililer de katılım gösterdi.

Mahir Polat: “Aliağa’da çok şey kaybettik”

CHP Aliağa İlçe Başkanlığına yapılan ziyarette konuşan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Bakırçay Bölgesi bizim için önemli bir bölge. Buralarda bir dahaki dönemin siyasetini, bir dahaki dönemin liderlerini, bir dahaki dönemin iktidarını belirleyeceğimiz böyle bir çalışma yaptık. Bu çalışmanın içerinde bulunmak benim için büyük keyif. Bu yüzden başkanıma teşekkür ederim. Seçimlerde özellikle ikinci bölge maalesef hoş olmayan sonuçlar aldı. Bunu tersine çevirmek için partimiz şimdiden çalışıyor. Bu çalışmalara hep beraber katkı veriyoruz. Sizler de burada prensipli bir çalışma içerisindesiniz. Umuyorum ve diliyorum ki bundan sonra bu çalışmalar daha da sıklaşacak. Bizler daha da sık bir şekilde buralarda olacağız. Emeğimizi, alın terimizi akıttığımız zaman halkta karşılık bulmamız daha kolay. Hep beraber bunu yapacağız. Aliağa’nın geleceğini hep beraber sosyal demokrat belediye başkanlarıyla belirlememiz gerekiyor. Aliağa’da çok şey kaybettik. Özellikle birçok kamu satıldı. İşçilerimize uygulanan mobbingleri biliyoruz. Bunları tersine çevirecek, daha yaşanılabilir bir Aliağa için mücadelenizi görüyoruz. Bölge milletvekili olarak bana ihtiyaç duyduğunuzda saha çalışmalarınızda her zaman yanınızda olmaya çalışacağım.” Dedi.

Oğuzhan: “Ülkenin bizim iktidarımıza ihtiyacı var”

Mahir Polat’ın konuşmasının ardından CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, bir konuşma gerçekleştirdi. Oğuzhan, “ Bakırçay’da yapılan çalışmaların bir ayağı da Aliağa’da olacak. İl yönetimimiz Bakırçay’a ilişkin özel bir çalışma planladı. Bu çalışma Bergama’dan başladı. Şimdi de Aliağa’da esnafımızla buluşacağız. İl yönetimi ve biz Bakırçay’a yönelik çalışmayı birlikte yöneteceğiz. Hepimizin hedefi Bakırçay’da kaybettiğimiz bölgeleri yeniden partimize kazandırmak. Ülkenin bizim iktidarımıza ihtiyacı var. İktidara koşuyoruz. Adımlarımızı hızlandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Aliağa’ya verdikleri önem için il başkanıma, milletvekilime teşekkür ediyorum. Biz de burada hem yönetim, hem meclis üyeleri, hem kadın kolları, hem de gençlik kolları adına söz veriyoruz ki bir dahaki dönemde partimizin bayrağını dikeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Deniz Yücel: “Bakırçay Bölgesi’ne özel bir önem vereceğiz”

Özlem Şan Oğuzhan’ın ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel konuştu. Yücel, “Aliağa’da, İzmir genelinde başlattığımız esnaf buluşmasını gerçekleştireceğiz. Bakırçay Bölgesi’ndeki ilçelerle ilgili bir çalışma grubu oluşturduk. İl yöneticilerimizin, ilçe başkanlarımızın, kadın kollarımızın, MYK üyelerimizin, 2. Bölge Milletvekillerimiz Bedri Sertel ve Mahir Polat’ın katıldığı özel bir çalışma grubu oluşturduk. Bölge özel olarak bizim çalışma yapmamızı gerektiren bir bölge. Hem doğasıyla, hem tarımıyla, hem yarattığı üretimle hem de sanayisiyle ve istihdamıyla. 2014 yılında kaybettiğimiz ilçeler arasına Bergama da katıldı. Son dönemde talihsiz bir şekilde Menemen’in Belediye Başkanı tutuklandı, görevden alındı. O yüzden önümüzdeki süreçte Bakırçay Bölgesi’ne özel bir önem vereceğiz. Daha fazla mesai harcayacağız. İlçede ve bölgede yapılacak çalışmalara sizin yapacağınız programlar, çalışmalar ışık tutacak. Biz de üzerimize düşen ne varsa çalışmalarınızı destekleyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin çizgisi, savunduğu değerler belli. Daha mutlu, daha huzurlu, herkesin ülkenin kaynaklarını eşit bir şekilde paylaştığı, kimsenin ötekileşmediği bir Türkiye kurmak için mücadele ediyoruz. Geçmişte o partiye oy vermiş, bu partiye oy vermiş, sağcıymış, solcuymuş hiçbir şekilde bir sınıflandırma ya da ötekileştirme yapmadan herkesi kucaklamaya devam edeceğiz. Geçmişte bölgede ve ilçede aldığımız oy oranları belli. Belki bir takım yol kazaları yapıldı. Belki kendimizi güzel ifade edemedik ama önümüzdeki dönemde bu eksikleri tamamlayıp buraya yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını, hem Aliağa’ya hem de Bakırçay Bölgesi’ne dikeceğiz. Bundan en küçük bir şüphemiz ve kuşkumuz yok. Burada sizlere büyük görev düşüyor. Burada yaşayan sizlersiniz. Özelde yapılacak çalışmaları hazırlayıp bizleri yönlendirecek olan sizlersiniz. Biz her zaman hem vekillerimizle hem il başkanlığı olarak hem de genel merkez düzeyinde yanınızda olacağız.” Dedi.

“Esnaf bakanlığının kurulması gerekiyor”

CHP Heyeti, parti ilçe başkanlığının ardından Gemi Söküm Yan Sanayicileri Derneği’ni ziyaret etti. Ardından Kafeler Sokağı’nda esnaf ziyareti yapıldı. Daha sonra ilçe esnafından temsilcilerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda; Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp ile Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk de hazır bulundu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, burada yaptığı konuşmada; “Pandemi döneminde birçok ilçede esnafla, esnaf temsilcileriyle bir araya geliyoruz. Pandemi süreci başlamadan önce zaten ülkedeki ekonomik durum kötüydü. Bir ekonomik krizin etkilerini yaşıyorduk. Pandemi ile birlikte kısıtlamalar geldi. Bundan en çok esnaf etkilendi. Pandemiyle birlikte yükünüz daha da arttı. Birçoğunuz yanınızda personel çalıştırıyorsunuz. Onların maaşları ve sigortaları ödeniyor. Stopaj ödüyorsunuz. Gelir vergisi ödüyorsunuz. KDV ödüyorsunuz ve buradan kalan olursa da ailenizi geçindirmeye çalışıyorsunuz. Geçtiğimiz haftalarda kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılmaya başlandı. Ama pandemi şuan yok olsa bunun sonuçları uzun yıllar karşımıza çıkacak. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu süreçlerden en çok etkilenen kesim olan esnafımız, işçimiz, emeklimiz için, onların üzerindeki yükü hafifletmek için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bazı çalışmalar var. Esnafa verdikleri destek paketleri var. Bunlar sizin sorunlarınızı tamamen ortadan kaldıracak dersek gerçekçi bir yaklaşım olmaz. Ama bu dönemde verdiğiniz mücadeleye destek verir. Esnaf bakanlığının kurulması gerekiyor. Kredi kullanılabilmesi için sicil affının çıkarılması gerekiyor. 11 ilçede toplantılar yaptık, her ilçede sorunlar hep aynı. Sokak aralarında açılan zincir marketlerin uzantıları var. Ne sattığı belli değil çünkü her şeyi satıyor. Küçük esnafın bunlarla ayakta kalması mümkün değil.” İfadelerini kullandı.

“Sizin sesiniz olmak için buradayız”

Deniz Yücel’in ardından CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat esnafa hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Polat, “Cesaret gösterip buraya geldiğiniz için öncelikle sizlere teşekkür ediyoruz. Çünkü bir baskı iklimindeyiz. İnsanların sorunlarını bizim gibi muhalefette olan partilerin platformlarında anlatmaya dahi korktukları bir Türkiye gerçeği ile karşı karşıyayız. Bunu hep beraber dağıtmak zorundayız. Demokrasiyi, adaleti, hukuku, kaynakların eşit kullanımını birlikte getirmek zorundayız. Bu açıdan esnaf bizim için çok önemli. Esnafla ilgili partimiz çok ciddi çalışmalara imza attı. 2018 seçim manifestomuzda, ben Aliağa’da esnafımızla bir araya geldiğimde anlattım. Hiç kimse bizim bugün yaşadıklarımızın yarın neye mal olacağını öngöremiyor. İyi yönetilmedik. Tek bir adamın iki dudağının arasından çıkan önlemlerle size bir şeyler vaat edilmiş gibi yapıldı. Aslında kartellere destek verdiler. Küçük esnafı maalesef kimse görmedi. Dev marketlerin karlılık oranlarına baktığımızda pandemi döneminde bile çok tavan yaptığını görüyoruz. Altta kalan esnafın neler yaşadığını hükümet görmedi. Sizin sesiniz olmak için buradayız.” Dedi. Konuşmaların ardından toplantıya katılan Aliağalı esnafın sorunları dinlendi. Ziyaret heyeti aha sonra ilçedeki kadın muhtarlarla bir araya geldi. Kadın muhtarların da sorunları dinlendikten sonra Bakırçay İlçe Başkanları toplantısı yapıldı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler