131019098
28 Mart 2024, Perşembe

İYİ PARTİ'DEN TUNÇ SOYER'E ZİYARET

24 Nisan 2019, Çarşamba 06:07

     


İzmir’de yerel seçimlere Millet İttifakı’nın Büyükşehir belediye başkan adayı olarak giren ve rekor oyla seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, makamında İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve parti yöneticilerini ağırladı. Başkan Tunç Soyer, yerel seçimlerde CHP ile İYİ partinin demokrasinin en güzel örneklerinden birini ortaya koyduğunu belirterek, “Türkiye için çok hayırlı işler yapıldı. Bu ittifakın devam etmesini diliyorum” dedi. İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise, “İş birliğini zaferle taçlandırdık. Önümüzdeki süreçte de bu işbirliği devam edecek” açıklamasında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, makamında İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve parti yöneticilerini ağırladı. Kırkpınar, 31 Mart yerel seçimlerinde parti olarak destek verdikleri Soyer’e ‘hayırlı olsun’ diyerek başarı diledi.

Çok başarılı bir kampanya dönemi yaşadıklarını belirten Başkan Soyer, “İYİ Parti İl Başkanına, çalışma arkadaşlarına, yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Türkiye’ye örnek olacak bir kampanya süreci yaşadık. Genel başkanların yaptıkları anlaşma çok önemliydi ama asıl mesele onu illerde nasıl uygulanacağıydı. Gerçekten İYİ Parti İl Başkanı ve teşkilat ile CHP İl örgütü büyük samimiyetle ve içtenlikle bu çalışmayı ete kemiğe büründürdü. Diliyorum ki bu ittifak devam etsin. Çünkü çok güzel dostluklara dönüştü. Bu birlikteliği geleceğe taşıyacağız. Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu şey bu dönemde demokrasi. İzmir’de İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi bu demokrasinin en güzel örneklerinden birini ortaya koydu. Ben bir kez daha hem il başkanımıza hem de onun yakın çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Türkiye için çok hayırlı bir iş yapıldı. Bundan sonra iyilik yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kırkpınar, “Tarihi rekor Başkanımıza nasip oldu”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi anlamlı bir günde biraya gelmenin mutluğunu yaşadıklarını belirten İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise, Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti işbirliğinde özveri ile iyi niyetle kampanya sürecini tamamlayıp zaferle taçlandırdıklarını belirterek, “ CHP’yi desteklediğimiz yerde kazanılmış ilçe belediye başkanlıkları var. Büyükşehir’de tarihi rekor sayın başkanımıza nasip oldu. Bundan sonraki süreçte bu işbirliğinin devam etmesini istiyoruz. Kalbimizden, aklımızdan geçen budur. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu süreçte bir araya gelerek iyi şeyler başardık. Bundan sonra da iyi şeyleri yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Anlamlı hediye

Başkan Soyer, İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın kendisine Yusuf Has Hacip tarafından 11’inci yüzyılda kaleme alınan Kutadgu Bilig kitabını hediye ettiğini, okumak istediği bir kitap olduğu için çok mutlu olduğunu belirtti. Ayrıca Erzurum Oltu taşından çok güzel bir tespih hediye eden Kırkpınar’a teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tebrik için gelen kitapları bir hafta daha bekledikten sonra Gültepe’deki kütüphaneye taşıyacaklarını belirtti.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler