131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

CHP, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı

24 Nisan 2024, Çarşamba 06:45

     


CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk ve karanfil bıraktı.

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 104. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi, Emekli-Sen Aliağa Şubesi’yle birlikte, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk ve karanfil bıraktı. Çelenk sunma töreninde; 31 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP’den Aliağa Belediye Başkan Adayı olan Çağatay Güç, aday adayları ve CHP’nin Aliağa Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundu.

“Anadolu’da atılan en büyük adım”

Atatürk Anıtı’na çelenk ve karanfil bırakılmasının ardından açıklamalarda bulunan CHP Aliağa İlçe Başkan Yardımcısı Ziya Yıldız, “Anadolu’da atılan en büyük adım bugün atıldı. Anadolu’ya geçen bir avuç yurtsever önce Anadolu insanını kurtuluşa inandırdı, daha sonra çeşitli illerde kongreler topladı. Bu kongrelerde alınan kararlarla Ankara’da merkezi hükümet yönetimini oluşturacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı 23 Nisan 1920’de gerçekleştirildi. Açılan bu meclis ulusal orduları toplayıp kurtuluş savaşımızı gerçekleştirdi. Daha sonra da adına Gazi Meclis denilen güç, günümüzden 104. Yıl önce bugün açıldı” diye konuştu.

“Gazi Meclis, bizlere cumhuriyeti armağan etti”

O meclisin, başkanlığını yapan Mustafa Kemal Atatürk’e bile başkomutanlık yetkisini üçer aylık sürelerle ancak üç kez verecek kadar demokratik kurallara uygun çalıştığını vurgulayan Yıldız, “O meclis ki cumhuriyetimizin kuruluşunu gerçekleştirdikten sonra ulusumuzu ileri medeniyetler seviyesine yükseltecek, aydınlanma devrimlerini gerçekleştirecek, ulusumuzun tüm bağımsızlığını sağlayacak, dünyanın saygın devletleri arasında yerimizi almamız sağlayacak, gerçek, yurtsever bir meclistir. Ne mutlu bize ki bu gazi meclis, temellerini atıp yoktan var ettiği ve günümüze kadar uzanan bir cumhuriyeti bizlere armağan etti.” Dedi.

“Anıları önünde saygıyla eğiliyorum”

Görevlerinin Türkiye Cumhuriyeti’ni gerçek bir demokrasiye ulaştırmak olduğunu kaydeden CHP Aliağa İlçe Başkan Yardımcısı Ziya Yıldız, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. Yılında bu cumhuriyeti bizlere armağan eden yurtseverleri bir kez daha anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız hepimize kutlu olsun.”

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler