CHP, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı
24 Nisan 2024, Çarşamba 06:45Tweet |
CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk ve karanfil bıraktı.
CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 104. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi, Emekli-Sen Aliağa Şubesi’yle birlikte, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk ve karanfil bıraktı. Çelenk sunma töreninde; 31 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP’den Aliağa Belediye Başkan Adayı olan Çağatay Güç, aday adayları ve CHP’nin Aliağa Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundu.
“Anadolu’da atılan en büyük adım”
Atatürk Anıtı’na çelenk ve karanfil bırakılmasının ardından açıklamalarda bulunan CHP Aliağa İlçe Başkan Yardımcısı Ziya Yıldız, “Anadolu’da atılan en büyük adım bugün atıldı. Anadolu’ya geçen bir avuç yurtsever önce Anadolu insanını kurtuluşa inandırdı, daha sonra çeşitli illerde kongreler topladı. Bu kongrelerde alınan kararlarla Ankara’da merkezi hükümet yönetimini oluşturacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı 23 Nisan 1920’de gerçekleştirildi. Açılan bu meclis ulusal orduları toplayıp kurtuluş savaşımızı gerçekleştirdi. Daha sonra da adına Gazi Meclis denilen güç, günümüzden 104. Yıl önce bugün açıldı” diye konuştu.
“Gazi Meclis, bizlere cumhuriyeti armağan etti”
O meclisin, başkanlığını yapan Mustafa Kemal Atatürk’e bile başkomutanlık yetkisini üçer aylık sürelerle ancak üç kez verecek kadar demokratik kurallara uygun çalıştığını vurgulayan Yıldız, “O meclis ki cumhuriyetimizin kuruluşunu gerçekleştirdikten sonra ulusumuzu ileri medeniyetler seviyesine yükseltecek, aydınlanma devrimlerini gerçekleştirecek, ulusumuzun tüm bağımsızlığını sağlayacak, dünyanın saygın devletleri arasında yerimizi almamız sağlayacak, gerçek, yurtsever bir meclistir. Ne mutlu bize ki bu gazi meclis, temellerini atıp yoktan var ettiği ve günümüze kadar uzanan bir cumhuriyeti bizlere armağan etti.” Dedi.
“Anıları önünde saygıyla eğiliyorum”
Görevlerinin Türkiye Cumhuriyeti’ni gerçek bir demokrasiye ulaştırmak olduğunu kaydeden CHP Aliağa İlçe Başkan Yardımcısı Ziya Yıldız, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. Yılında bu cumhuriyeti bizlere armağan eden yurtseverleri bir kez daha anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız hepimize kutlu olsun.”
(VOLKAN GÜNDÜZ)

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 bin sosyal konut projesinin ilk

GEMİSANDER’in olağanüstü genel kurulu 27 Mayıs’ta yapılacak.

Aliağa’da Trafik Haftası kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü

Aliağa'da, Petkim Kavşağı ile Plajlar Kavşağı arasında hız sınırı 50 km olarak

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 11 Mayıs Pazar günü “Anneler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı’nda, CHP’li Meclis

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tire ilçesi Karateke

İzmir'deki balıkçı barınaklarında sahipsiz, kayıtsız ve hurda tekneler,

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta sezonu yenilgisiz şampiyon olarak tamamlayarak 2.Lig’e

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması

Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla, 19 Mayıs’ta İzmir Gündoğdu Meydanı’nda

Aliağa Beşkardeş Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Medine

Bu yazıda, boşanma sürecine ilişkin temel bilgileri adım adım ve kapsamlı şekilde

TikTok, sadece kendi başına dans edip video çekmekten ibaret değil. Bazen birine

İş dünyasının tanınmış ailelerinden Şimşekler Ailesi’nden Abdülkerim

Aliağa Belediyesi, yapılan denetimlerde Aliağa Gemi Söküm Bölgesinde

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Aliağa

2. Kuzey Ege Spor Oyunları 12-17 Mayıs'ta düzenlenecek. Etkinlikte; Aliağa,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası bir afet sonrasına yönelik stratejilerini

Honda, Aliağa’da motosiklet üretim tesisi kurmak üzere harekete geçti.

Aliağa Limanı'ndaki "rüşvet" iddialarına ilişkin 68 sanık hakim

CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak ve Halkçı Liseliler

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı

Aliağa Belediyesi, vatandaşların imar ile ilgili işlemlerini kolaylaştıracak E-İmar

SOCAR Türkiye Aliağa Çayağzı Sosyal Tesisleri’nin temel atma töreni

TİS sürecinde tıkanıklık yaşayan Ravago işçileri eylemlerine devam ediyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi tarafından düzenlenen resim, şiir

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulamasına ilişkin

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Nesine 3.Lig 3.Grupta namağlup şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2.Lige yükselme

İstanbul’da hızla devam eden kentsel dönüşüm projeleri, birçok

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde yaşanan tıkanıklık nedeniyle