131019098
29 Mart 2024, Cuma

YEŞİLTEPE, “DENİZLERE SÖZÜMÜZ BARIŞ GELECEK”

24 Haziran 2021, Perşembe 10:40

     


Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri geçtiğimiz hafta HDP İzmir İl Binası’na gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgili açıklamada bulundu. Platform Bileşenleri adına açıklamada bulunan Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, “Denizlere sözümüz Barış gelecek” dedi.  

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri geçtiğimiz hafta HDP İzmir İl Binası’na gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Deniz Poyraz ile ilgili açıklamada bulundu. Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri adına açıklamayı DİSK’e bağlı Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe okudu. Yeşiltepe açıklamasında, “ 17 Haziran 2021 Perşembe günü Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Binasına yapılan alçakça saldırıda Deniz Poyraz arkadaşımız vahşice katledildi. HDP ye yapılan bu saldırı AKP /MHP iktidarının rant, soygun ve talan düzenini devam ettirmek, faşizmi kalıcılaştırmak için yarattığı siyasi iklimin bir sonucudur. Biz Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu olarak bu alçakça saldırıyı ülkemizin tüm demokrasi güçlerine yapılmış görerek lanetliyoruz. Bu katliam, İktidar ortaklarının, muhalefete bunlar daha iyi günleriniz diyen, HDP’lileri  itlaf edilmesi gereken haşerelere benzeten insanlık dışı faşist katliamcı açıklamalarının sonucu olarak gerçekleşmiştir. Bu saldırı içeride ve dışarıda sürdürülen demokrasi düşmanlığı politikasının sonucu gerçekleşmiştir.” Dedi.

“HDP’nin yanında olmak toplumsal bir sorumluluktur”

Deniz Poyraz’ a sıkılan kurşunların, demokratik siyasete ve ortak yaşam iradesine sıkıldığını belirterek sözlerine devam eden Sabahattin Yeşiltepe, “ Halkın güvenliğini sağlamakla görevli siyasi iktidar ve emrindeki kolluk güçleri halkı koruması gerekirken katilleri seyreden onlara yol veren bir noktaya getirilmiştir. 17 Haziran’dan sonra her gün, Türkiye halklarının geleceğini karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı dayanışmanın ve bir arada yaşamın savunulması gereken tarihi bir gündür. Muhalefet partileri ve tüm toplumsal kesimler bu kritik sürecin farkında olarak tutum belirlemeli ve birlikte hareket etmelidir.  Vakit kaybetmeden tüm demokrasi güçleri halklarımızın geleceğine dair demokratik ilkeler etrafında müzakere ederek çözüm önerileri geliştirmelidir. Yargının gözlerini ve kulaklarını kapattığı, medyanın ve bürokrasinin suç ortaklıkları kurduğu, mafya-siyaset-devlet üçgeninin yeni versiyonlarının hayata geçirildiği, iktidar blokunun suç işlemeyi teşvik ettiği bu ortamda,  demokratik ve özgür bir geleceği ancak bir araya gelerek inşa edebiliriz. Bugün HDP’nin yanında olmak toplumsal bir sorumluluktur. Bu sorumluluktan kaçmak önümüzdeki yılları karanlık bir tabloya çevirebileceği açıkça ortadadır.” İfadelerini kullandı.

“Poyrazımız esmeye devam edecek”

Karanlığı aydınlığa çıkarmanın yolunun cesaretten geçeceğini dile getirerek sözlerine devam eden Yeşiltepe, “Bu günler Türkiye halklarına dair sözü olanların cesaret testinden geçtiği günlerdir. Cesaret faşizmin en büyük panzehridir. Bizler her türlü saldırıya rağmen demokratik siyaset ve onurlu barış mücadelemizi sürdürme konusunda ısrarımızı devam ettireceğiz. Deniz ve binlerce yoldaşımızın mücadelesine yakışır şekilde bu ülkeye barışı ve demokrasiyi getirene kadar bir an bile olsun duraksamadan onurlu ve haklı mücadelemize devam edeceğiz. Gün susma günü değil gün faşizme karşı bir arada durma, kenetlenme ve haykırma günüdür. Mücadele, kararlılık ve özgür yaşam tutkusuyla harmanlanan Denizlerimiz tükenmeyecek, poyrazımız esmeye devam edecek. Denizlere sözümüz Barış gelecek.” Şeklinde konuştu.

Esin Çetin







 
Son Eklenen Haberler