131019098
29 Mart 2024, Cuma

“KILIÇDAROĞLU KONUSUNDA HEMFİKİRİZ”

24 Temmuz 2020, Cuma 06:15

     


CHP İl Başkanı Deniz Yücel, hafta sonu yapılacak olan CHP Kurultayı öncesi açıklamalarda bulundu. Yücel, İzmir delegasyonunun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan olması, genel başkan adayı olması konusunda hemfikir olduğunu söyledi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, KRT TV’de katıldığı canlı yayında kurultay öncesi açıklamalarda bulundu. Kurultay öncesi İzmir'de yapılanları anlatan Yücel: “Kurultay delegelerimizle bir araya geldik. İlçe başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla, kurultay delegelerimizle istişare ediyoruz. Kurultay konusunda irade ortaya koyacak olan kurultay delegelerimizdir. Onlar da kendi ilçelerinin, örgütün beklentilerini bizlere aktarıyorlar. İzmir’de bir mutabakat, bir konsensüs var. İzmir delegasyonu Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan olması, genel başkan adayı olması konusunda hemfikir. Bunun dışında, parti meclisimiz, yüksek disiplin kurulumuz seçilecek. Aday olmayı düşünen arkadaşlarımız var. Bize ulaşan arkadaşlarımız var. Biz bunları hem kendi ilimizin kurultay delegeleriyle hem de genel başkanımızla paylaşıyoruz.” dedi.

“CHP, Türkiye’yi tek adam yönetiminden kurtaracak”

CHP’nin iktidara çok yakın olduğunu ifade eden Deniz Yücel, “31 Mart yerel seçimleri, 23 Haziran İstanbul başarısı ve sonrasında yakın zamanda covid-19 salgını sürecinde CHP belediyeler adeta başarı hikayesi yazdı. Dolayısıyla bizim bunu iktidarla taçlandırmamız gerekiyor. Biz kurultay sürecine böyle bakıyoruz. Önceliğimiz CHP’yi iktidara taşıyacak ve devleti yönetecek kadroların seçileceği bir kurultay. İlk genel seçimde CHP ama tek başına ama aynı hassasiyetleri paylaşan diğer siyasi partilerle birlikte Türkiye’yi tek adam yönetiminden kurtaracak.” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler