Kadınlardan “adalet” çağrısı
24 Temmuz 2025, Perşembe 06:38Tweet |
CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları, kadın cinayetlerine, cezasızlığa ve iktidarın politikalarına tepki gösterdi. Yapılan basın açıklamasında, “Kadınlar sadece eş, sadece anne değil; bu toplumun eşit bireyleridir” denildi.
CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları, CHP İzmir İl Kadın Kolları ile birlikte eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Aliağa’daki açıklamayı CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Başak Karadayı okudu. Her geçen gün bir kadının daha yaşamdan koparıldığını, erkek şiddeti sistematik hale gelmişken, iktidarın sessizliği ve politikalarının bu cinayetleri durdurmak yerine körüklediğini belirten Karadayı, “Artık yeter! Bu ülkede her sabah bir kadın eksilerek uyanmak istemiyoruz! Bizler, CHP Kadın Kolları olarak örgütlerimizle ve dayanışmanın gücüne inanan tüm yurttaşlarla birlikte bir kez daha haykırıyoruz: Kadın cinayetleri politiktir!” dedi.
“Şiddetin olduğu yerde adalet olmaz”
Şiddetin yalnızca fiziksel olmadığını, kadınların psikolojik şiddete, ekonomik baskıya, dijital zorbalığa, toplumsal dışlanmaya ve en temelde sistematik adaletsizliğe maruz kaldıklarını vurgulayan Karadayı, “Koruma kararları uygulanmıyor, failler cezasız kalıyor, ‘iyi hal’ indirimleriyle cinayet adeta teşvik ediliyor. Bu adaletsizliğe boyun eğmeyeceğiz! Bugün burada yalnızca bir isyanı değil, aynı zamanda bir direnişi büyütüyoruz. Çünkü biz biliyoruz: Şiddetin olduğu yerde adalet olmaz. Kadının özgürleşmediği yerde demokrasi olmaz. Ve kadının sesi kısıldığı yerde bu ülkenin geleceği de karanlıktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkede yaşayan her kadının, çocuğun, hayvanların, doğanın, kısacası tüm canlıların yaşam hakkını savunuyoruz. Bu mücadeleyi yalnızca siyasi bir sorumluluk değil, vicdani bir görev olarak görüyoruz” diye konuştu.
“Bir kişi daha eksilmeyeceğiz”
Karadayı, bu noktada iktidarın 2025 yılını ‘Aile Yılı’ ilan etmesini dikkatle ve kaygıyla izlediklerini belirterek, “Kadını yalnızca ‘ailenin bir parçası’ olarak gören, bireyliğini, kimliğini, emeğini yok sayan bu anlayışı reddediyoruz. Aileyi kutsarken kadının yaşam hakkını yok sayan bir zihniyetin, şiddeti önlemek gibi bir niyeti olamaz! Kadınlar; sadece eş, sadece anne, sadece kız kardeş değil. Kadınlar bu toplumun eşit ve özgür bireyleridir! Ve bizler, yaşamın her alanında eşit temsili, özgür kimliği ve şiddetsiz bir yaşamı savunmaya devam edeceğiz. Erkek şiddetinin üzerini örten yargı sistemine, kadını korumayan kolluk kuvvetlerine, şiddeti meşrulaştıran, kadın düşmanı dile ve politikalara karşı susmayacağız! Yaşam hakkımızı savunmak için buradayız. Bu topraklarda hiçbir kadın yalnız yürümeyecek. Örgütlü kadın mücadelesi, karanlığa karşı ışığımızdır. ‘Bir kişi daha eksilmeyeceğiz!’ İstanbul Sözleşmesi’ni geri alacağız. Şiddetsiz, eşit ve özgür bir yaşamı birlikte kuracağız” ifadelerini kullandı.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

Sonbahar ve kış sezonlarının vazgeçilmez parçalarından biri olan deri

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bu yıl kent genelinde

94. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 29 Ağustos-9 Eylül 2025 tarihleri arasında

Aliağaspor FK, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 4. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı

Aliağa Petkimspor'un ev sahipliğinde oynanan hazırlık turnuvası Ege Cup 2025'i

Aliağa’nın tanınmış esnafından İsa Özbek, 2026 yılında yapılacak Aliağa

Aliağa, Dikili ve Menemen’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 4 kilo

Tüpraş, Avrupa Komisyonu’nun Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Ar-Ge projesi

Onun yazın serüveni sadece bireysel bir yolculuk değil, aynı zamanda öğrencilerine,

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Mobil İstihdam Aracı uygulaması,

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okul aile birliklerinin talepleri doğrultusunda

CHP’de olağanüstü kurultay ile hâlihazırda devam eden olağan

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi’nde düzenlenen toplantıda, acente