131019098
26 Nisan 2024, Cuma

İYİ PARTİ İŞÇİLER İÇİN BAŞKAN ACAR İLE GÖRÜŞMEYİ PLANLIYOR

24 Ekim 2019, Perşembe 07:07

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrasında yapılan toplantıda Aliağa Belediyesi’ndeki işlerinden çıkarılan işçiler konusu gündeme geldi. İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar, sorunun çözümü için Serkan Acar ile bir görüşme planladıklarını söyledi.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı basın mensuplarının davetli olduğu bir kahvaltı etkinliği düzenledi. Düzenlenen kahvaltı etkinliğine İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, İYİ Parti Aliağa Belediye Meclis Üyeleri Sedat Sarı ve Gülten Taşbaş, ilçe yönetimi ve Aliağa’da faaliyet gösteren basın mensupları katılım gösterdi. Kahvaltının ardından Aliağa’nın gündemindeki konular konuşuldu. Aliağa’da sanayi bölgelerinin yoğunluğundan kaynaklı oluşan hava kirliliği, geçtiğimiz günlerde denize sızan petrol atığından kaynaklı oluşan deniz kirliliği, yapılması planlanan meslek hastalıkları hastanesi gibi konular masaya yatırılıp etraflıca konuşuldu.

“İller Bankası’ndan isim isim bir borçlanma yetkisi isteniyor”

Konuşulan konuların içinde Aliağa Belediyesi’ndeki işlerinden atılan işçiler ön plana çıktı. Bu konu üzerinde çalışmalarının devam ettiğini belirten Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, “İşten çıkarılan arkadaşlarımız var. Anlaşma yoluyla Serkan Acar’dan kıdem ve ihbar tazminatlarını isteyen bir arkadaş grubumuz var. Başkan Serkan Acar bu arkadaşlarımızın paralarının ödenmesi hususunda mecliste İller Bankası’ndan isim isim bir borçlanma yetkisi istiyor. Biz daha önceki mecliste bu önergeyi reddettik. Ama son minimalde bu arkadaşlarımız çok mağdur olduklarını, işlerinin olmadığını ve kredi borçlarının olduğunu, çok ciddi ekonomik sıkıntı çektiklerini gözlemledik. Bununla ilgili yakın dönemde Serkan Acar ile bir görüşme planlıyoruz. Bu görüşme sonucunda arkadaşlarımızın bu sorunu nihayete erdirmeye çalışacağız. İşçilerimizin bu mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda bir randevu alıp Serkan Acar ile görüşmeyi planlıyoruz. Belediye meclis üyelerimizle birlikte bize bir randevu verilirse en yakın zamanda bir görüşme yapacağız. 180 milyon borçlanmanın Aliağa’ya ağır bir yük yükleyeceğini, zaten Aliağa Belediyesi’nin borç yükünün fazla olduğunu kendisine ileteceğiz.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler