131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

ERDOĞAN, YENİDEN GENEL BAŞKAN

25 Mart 2021, Perşembe 06:44

     


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 7. olağan büyük kongresinde yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi. Erdoğan’ın parti yönetiminde yer verdiği isimler arasında İzmir Milletvekilleri Binali Yıldırım ile Hamza Dağ da yer aldı.

AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın coşkulu salonda yaptığı ve birçok konuda mesajlar verdiği kongrede daha sonra oylamaya geçildi. Delegelere parti yönetimini belirleyecek aday listesinin okunduğu kongrede, partinin Genel Başkan Adayı Recep Tayyip Erdoğan olurken, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu ve Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Erdem ve Etik Kurulu için aday isimler de listede yer aldı. Kongrede, listenin okunmasının ardından, genel başkan ve yönetim organları için oylamaya geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu 1 No'lu sandıkta kullandıktan sonra salondaki partilileri selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan oylamanın ardından, delegelerin tamamının (1428) oyunu alarak yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi.

Yönetimde İzmir’den 2 isim

Öte yandan Erdoğan’ın parti yönetiminde yer verdiği isimler de netleşti. Asil listede son Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da yer aldı. Yedek listede ise İzmir eski Milletvekili Nesrin Ulema, Tanıtım, Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı yer aldı. Diğer yandan İzmir’de bir dönem İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yapan Mehmet Nil Hıdır da yedek listede kendisine yer buldu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler