131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

GÜLSEN CİRİT, “HEPİMİZ BU ZAFERE SUSAMIŞIZ”

25 Haziran 2019, Salı 06:10

     


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri Ekrem İmamoğlu’nun başkan seçilmesiyle sonuçlandı. CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Cirit, “Ayrışmanın kimseye bir faydası yok”, “Hepimiz bu zafere susamışız” ifadelerini kullandı.

Sonuçları merakla beklenen 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimleri Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle sonuçlandı. Sonuçların kesinleşmesinin ardından İstanbul başta olmak üzere ülkenin çeşitli il ve ilçelerinde de kutlamalara başlandı. Tekrarlanan İstanbul seçimleri için yoğun mesai harcayan CHP İzmir İl Başkanlığı’nın öncülüğünde İzmir’de de seçim sonuçları coşkuyla kutlandı. 22 Haziran akşamı çeşitli sebeplerle İzmir’de olan İstanbul seçmenini sandık başına götüren CHP İzmir İl Başkanlığı tekrarlanan İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na destekte bulundu. İstanbul seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından Aliağa’da da vatandaşlar Demokrasi Meydanı’nda toplanmaya başladı. CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit’in de aralarında bulunduğu coşkulu kalabalık şarkılar söyleyip halaylar çekerek seçim sonuçlarını kutladı.

“Her şey çok güzel oldu”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Cirit, “İstanbul seçimleri Türkiye seçimleri gibi aslında. Aliağa’da da Türkiye’yi görebiliyorum ama İstanbul gerçekten Türkiye’yi yansıtan bir şehir. Dolayısıyla tüm Türkiye’nin kulağı oradaydı. İzmir il başkanlığımızda bu seçim için çok gayret gösterdi. Bütün ilçelerden arabalar kaldırdı. Seçmenlerimizi sağ salim sandık başına götürdük. Oylarını kullanıp döndü seçmenlerimiz. Bu kadar farkın bu kadar kısa sürede sandığa yansımış olması bizi çok mutlu etti. Hepimiz bu zafere susamışız. Ekrem İmamoğlu’nun da dediği gibi ayrışmanın kimseye bir faydası yok. Bu ülkenin sınırları içerisinde hepimiz kardeşçe yaşayabiliriz. İnşallah bunun temeli atılmış olur İstanbul seçimleriyle. Hayırlı olsun ülkemiz için. Aliağa’da Demokrasi Meydanı’nda kutlama yaptık. Eğlenenler çok güzel eğlendi. Çok güzel bir gece oldu. Bütün emeği geçenlere teşekkür ederiz. Her şey çok güzel oldu.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler