131019098
28 Mart 2024, Perşembe

OĞUZHAN: “ALİAĞAMIZIN HUZURUNA SIKILAN KURŞUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

25 Haziran 2020, Perşembe 06:14

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, geçtiğimiz günlerde ulusal basında da yer alan, CHP İl Delegesi Ertekin Gültekin’in vurulması olayı ile ilgili ses kaydı hakkında açıklamada bulundu. Oğuzhan, “Biz, Aliağamızın huzuruna sıkılan kurşunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) “2020 Küresel Haklar Endeksi- Çalışanlar için Dünyanın En Kötü Ülkeleri” raporuna göre, Aliağa Belediyesi’nin dünyada işçi haklarını ihlal eden ilk 50 kurum arasında yer alması’ ve CHP İl Delegesi Ertekin Gültekin’in vurulma olayı ile ilgili ortaya çıkan ses kaydı hakkında açıklamalarda bulundu. Oğuzhan açıklamasında, “6 yıldan bu yana işçiye her türlü baskıyı sürgünü reva gören Aliağa Belediyesi işçi haklarını ihlal eden dünyadaki ilk 50 Kurum arasında yer alarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Yönetememe beceriksizliğini işçiye emekçiye fatura eden bunu da ‘ Beni Halk seçti, istediğimi sürerim, istediğimi atarım’ diyerek savunabilen anlayışın neticesini halkımızın ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Aliağa Belediyesi’nin yıllarca yükünü kahrını çeken, belediyenin kentin hafızası olmuş emekçiler işten atılmış, emek ve emekçi kenti Aliağa yangın yerine dönmüştür. Birçoğu siyasi gerekçe ile ekmeksiz kalan işçilerin yerine dışarıdan kişiler getirilerek işe alınmış ve kente yabancı bir belediye oluşturulmuştur.” dedi.

“Eleştirecek olanlara gözdağı mı? ”

Oğuzhan, geçtiğimiz günlerde Halk TV’de İsmail Saymaz’ın programında da ele alınan CHP İl Delegesi Ertekin Gültekin’in vurulması olayı ile ilgili ses kaydı hakkında da açıklamalarda bulundu. Oğuzhan, “Birkaç gün önce ulusal basına düşen, haber olan ses kayıtları ise ayrı bir skandal niteliğindedir. Aliağa işçi ve emekçi kenti olmasının yanı sıra barış ve huzurun kenti olma özelliğini öteden beri sürdürmeyi başarmış bir kenttir. Ses kayıtlarından anlaşılan o ki koltuk hırsı olanlar eleştirilmeyi dahi kabul edememişlerdir. Sadece eleştirdiği için bir insanın arkasından kurşun sıkılması nasıl kabul edilebilir? Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Amaç nedir? Kimseyi konuşturmamak mıdır? Ya da eleştirecek olanlara gözdağı mı? Unutulmamalıdır ki ülkemizde en acımasız eleştiriler her zaman siyasilere karşı yapılır ancak varsa hak ihlali hukuk gereğini yapar. Yoksa Türk Hukuku’na güveniniz mi yoktur ki ihkak-ı hak peşindesiniz. Sükûnetle bekledik, olayın duyulmasının üzerinden 5 tam gün geçti. Buna karşın başroldeki kişi, Aliağa Belediye Başkanına yakın olmasına rağmen tek bir satır açıklama yapılmadı. Biz hiçbir şey olmamış gibi davranılmasını kabul edilemez buluyoruz ve bunun takdirini kamuoyuna bırakıyoruz. Biz, Aliağamızın huzuruna sıkılan kurşunun takipçisi olacağız.” ifadelerine yer verdi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler