131019098
26 Nisan 2024, Cuma

CHP’DE İLÇE BAŞKANI BELİRSİZLİĞİ

25 Temmuz 2019, Perşembe 07:09

     


CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nda yerel seçimler sonrası başlayan ilçe başkanının değişeceği yönündeki iddialar sürüyor. Mevcut ilçe başkanı Gülsen Cirit’in görevinden istifa etmek istediği konuşulurken, CHP İl Başkanlığı’nın bölge sorumluları ilçeye gelerek yönetimdeki isimlerle toplantı yaptı.

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nda 31 Mart yerel seçimlerinin ardından 6 yönetim kurulu üyesinin istifasıyla başlayan süreçte yeni iddialar ortaya atıldı. CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit’in görevinden istifa etmek istediği iddia edilirken, partililerin de Aralık ayında yapılması planlanan CHP İlçe Kongresine kadar görevine devam etmesi için Cirit’i ikna etmeye çalıştıkları konuşuluyor.

Bir diğer iddiaya göre ise partililerin ‘kongreye kadar devam et’ söylemlerine rağmen Gülsen Cirit göreve devam etmek istemediğini söylüyor ve bunu il yöneticilerine iletiyor. Gülsen Cirit ile birlikte ilçe yönetiminden 4 kişi de istifa etmek istiyor. Geriye yönetimden 10 kişinin kalması üzerine ise CHP İl Başkanlığı’nın ikinci bölge sorumlusu Adnan Alabay ve Aliağa Sorumlusu Özlem Kart ilçe başkanlığını ziyaret ederek yönetimle bir toplantı gerçekleştiriyor. İl Yöneticileri, yönetimdeki 10 kişiye, “4 kişi istifa eder siz kalırsanız prestij kaybı olur. Sizi de görevden almak zorunda kalırız.” yönünde söylemlerde bulunuyor ve böylece diğer 10 yönetim kurulu üyesi de istifaya sürükleniyor.

Öte yandan parti ilçe yönetimi ile toplantı yapmaya gelen il yöneticilerinin yeni oluşturulacak yönetimi dizayn etmek için geldikleri de iddialar arasında.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler