131019098
28 Mart 2024, Perşembe

AK PARTİ’DE ADAYLIĞA EN YAKIN İSİM İSA ÖNAL

25 Ekim 2019, Cuma 06:52

     


Kongre tarihi henüz belli olmayan AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’nda başkan adaylığı için kulislerde İsa Önal ismi konuşulmaya başlandı. Edinilen bilgiye göre Önal, partide yapılan temayül yoklamasında birinci sırada çıktı.

AK Parti Aliağa İlçe Yönetiminden 6 kişi geçtiğimiz ay istifa etmiş, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın ve ilçe yönetimi de kısa bir süre sonra il yönetiminin istifa talebi üzerine görevlerinden ayrılmıştı. İstifaların ardından AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Emrullah Duran, geçici olarak AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığına atandı.

ALİAĞA’DA KONGRE TAKVİMİ HENÜZ BELLİ DEĞİL

AK Parti’de kongre takvimi de geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Kasım ayında delege seçimleriyle başlayacak olan süreç 1 yıl sürecek. Aliağa İlçe Başkanlığı’nın kongre takvimi ise henüz belli değil. Ancak CHP’de olduğu gibi AK Parti’de de ilçe başkan adaylığı için birçok isim konuşuluyor. Adaylık için ismi geçenler arasında; İsa Önal, Zülküf Koçoğlu, Fatih Bozduman, Hamdi Erdem, Kerim Taşçı ve Aydın Şimşek yer alıyor.

TEMAYÜLDEN İSA ÖNAL’IN İSMİ ÇIKTI

Adaylık için adı geçenler arasında ise ön planda olan ismin partinin Aliağa’daki kurucu üyelerinden İsa Önal olduğu konuşuluyor. Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz günlerde AK Parti İlçe Başkanlığı’nda Muğla eski Milletvekili Nihat Öztürk ve il yöneticilerinin katılımıyla yapılan temayül yoklamasında İsa Önal’ın ismi birinci sırada çıktı. Temayül sonuçları partinin ilgili birimlerine iletildi. Adaylık için konuşulan isimlerden bazılarının da milletvekilleri ve partinin üst yöneticileri ile temaslarda bulunduğu iddia ediliyor. AK Parti’nin ilçe başkan adayı veya adaylarının kimler olacağı ile ilçe kongresinin ne zaman yapılacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler