131019098
19 Mart 2024, Salı

“KADIN CİNAYETLERİNDE CEZA İNDİRİMİ UYGULANMASIN”

25 Kasım 2020, Çarşamba 07:02

     


Gelecek Partisi Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle açıklamada bulundu. Alkan, kadın cinayetlerinde ceza indirimi uygulanmaması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin eğitim sistemi içine yerleştirilmesi gerektiğini söyledi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle açılmada bulunan Gelecek Partisi Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan, bu günün ülkemiz için üzerinde durulması gereken günlerin başında geldiğini vurguladı. Kadına yönelik şiddetin her geçen yıl arttığını, kadınların daha fazla ötekileştirilmiş durumda olduğunu söyleyen Alkan, “Kadına yönelik şiddet önlenebilir. Bu şiddeti önlemek ve kadınlarımızı korumak için şiddet bilinci geliştirmek, nasıl oluştuğunu, hayatın her alanına nasıl sızdığını öncelikle anlamak gerekli. Toplumsal cinsiyet eşitliğini özellikle erkeklere çocukluktan itibaren aşılamak kadın şiddetini önlemek için atılacak en önemli adımlardan biridir.” dedi.

“Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitim sistemi içine yerleştirilsin”

Kadına yönelik şiddeti engellemek için uzun soluklu bir mücadele ve zihniyet değişiminin şart olduğunu ifade eden Gürcan Alkan, “Yılda 400 civarı kadının canavarca katledildiği ülkemizde atılması gereken öncelikli adım, kadına yönelik şiddetin gerekçesi ne olursa olsun faile üst sınırdan ceza vermektir. Namus arkasına sığınarak işlenen kadın cinayetlerine mahkemede indirim verilmesine karşıyım. Kadın öldürmüş bir sanığa indirim uygulanmadığında, üst sınırdan ceza verildiğinde bu caydırıcılığın artmasında önemli bir adım olacaktır. Bu sebeple diyorum ki, kadın cinayetlerinde ceza indirimi uygulanmasın, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitim sistemimiz içine yerleştirilsin. Bu itibarla katledilen bütün kadın kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun inşallah.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler