131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ADAR, BATTI-ÇIKTI PROJESİNİ HATIRLATTI

26 Ocak 2021, Salı 06:30

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, daha önce de defalarca gündeme gelen Hürriyet Caddesi üzerine yapılması planlanan battı-çıktı projesini yeniden gündeme taşıdı. Adar, projenin gerçekleştirilmesi için Belediye Başkanı Serkan Acar’a çağrıda bulundu.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelen Hürriyet Caddesi üzerine yapılması planlanan battı-çıktı projesi ile ilgili şahsi sosyal medya hesabında açıklamalarda bulundu. Aliağa’da ön görülen nüfusun 2023 yılına kadar 160 bin olduğunu ifade eden Adar, bu nüfus artışıyla bölge ticareti ile birlikte sosyal hayatın da gelişeceğini belirtti. Her alanda büyüyen Aliağa’nın yapısal olarak da ele alınıp değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yavuz Adar, “Yapısal olarak değerlendirilmesi gereken yerlerin en başında Hürriyet Caddesi yani Çanakkale Karayolunun bir bölümü geliyor. İlçe Jandarma Komutanlığı’nın bulunduğu yerden başlayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Müdürlüğü Binasının önündeki alana kadar olan bölümdeki trafik akışının yer altına alınması gerekiyor. Böylelikle ilçemizin en büyük merkez dört mahallesi olan Yeni Mahalle, Kültür Mahallesi, Atatürk Mahallesi ve Kurtuluş Mahallesi ile iki bölüme ayrılmış olan Aliağa yaya olarak da birleşmiş olacak.” dedi.

“Başkanın bu hususu dikkate alması gerekiyor”

Bu birleşme ile güvenli serbest yaya geçişinin sağlanmış olacağını, genel olarak Aliağa’nın sosyal aktivite ve ticari hayatının bir kısım yükünün de bu alana kayacağını söyleyen Adar, “Şehrimizin giriş çıkışı olan bu ana arter daha çağdaş ve modern bir görüntüye kavuşmuş olacak. Ne kadar doğru bilmiyorum, sayın belediye başkanının burası ile ilgili bir dizi ticari planlamasının olduğu efsanesi var. Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar’ın bu bölge ile ilgili bir planı varsa bu hususu dikkate alması gerekiyor. Bu bölgedeki battı çıktısız bir planlama mevcut durumu ve o bölgeyi daha da karmaşık hale sokacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Seçim vaadinizi yerine getirmenizi bekliyoruz”

Açıklamasında, Belediye Başkanı Serkan Acar’a çağrıda bulunan İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar, “Belediye başkanına bu noktada bir durumu hatırlatmak isterim. Bu ticari planlamalar dahilinde Aliağalı hemşerilerimize ve halkımıza seçim zamanında vermiş olduğunuz battı çıktı sözünüzü de tutmanızı tavsiye ediyoruz. Sayın Başkan; 31 Mart yerel seçimlerinde Aliağa halkına Cumhur İttifakı’nın seçim vaadi olarak bu caddenin trafik akışını, battı çıktı olarak planladığınızı anlatarak hemşerilerimizden destek istediniz. Hatta daha geriye gidecek olursak seçildiğiniz ilk dönemin ortalarında, o dönemin AK Parti İlçe Başkanıyla bu yolun yer altına alınması hususunda bir kavgaya tutuşmuştunuz. AK Parti İlçe Başkanın yapılacak hizmeti engellediğini iddia ediyordunuz. Köprünün altından çok sular akmışken, eski düşmanlar dost olmuşken, Cumhur İttifakıyla birlikte hem genelde, hem yerelde iktidar olmuşken, hizmet için önünüzde bir engel kalmadığına göre seçim vaadinizi bu hususta yerine getirmenizi ve size verilen desteğin hakkını vermenizi bekliyoruz. Böylelikle o bölgeye oluşturacağınız ticaret merkezi planlamanızı, anlattığımız çevresel ve çağdaş yapılanma üzerine gerçekleştirmiş olursunuz.” dedi.

“İYİ Parti’nin bir hatırlatması ve önerisidir”

Aliağa’nın öz kaynakları ile bu projeyi gerçekleştirebilecek güçte olduğunu ifade eden Yavuz Adar, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapacağınız bir protokolle bu mümkün. Sayın Başkan, bu hususta İYİ Parti olarak Aliağa’nın en önemli sorunu olan bu konuyu gündeminize bir an önce almanızı öneriyoruz. Bu, İYİ Parti’nin bir hatırlatması ve önerisidir.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler