131019098
28 Mart 2024, Perşembe

MAHMUT KOÇ: “MİLLİYETÇİLİK TÜKETEREK DEĞİL ÜRETEREK OLUR”

26 Mart 2021, Cuma 06:25

     


Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç, Danıştay’ın Öğrenci Andı ile ilgili kararına yönelik açıklamada bulundu. Koç açıklamasında, “Milliyetçilik tüketerek değil üreterek olur” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç, Danıştay’ın Öğrenci Andı’nı kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğini iptal eden kararını bozmasına yönelik açıklamada bulundu. Açıklamasında, ülkenin gerçek meselelerinin rafa kaldırıldığını söyleyen Koç, “Ülkemizin gerçek meseleleri adeta rafa kaldırılıp gereksiz konularla gündem oluşturulmaya çalışılıyor. Andımızın okunmasını yerli ve milli olmanın olmazsa olmazı olarak savunan siyasilere seslenmek istiyorum. Adı milli olan eğitim sistemimizin batı dayatması bir müfredat ile kabul edilmesi konusunda yerli ve milli hassasiyetleri niçin kabarmıyor. Batının dayattığı veya batılılaşma adına yerli ve milli olmaktan çıkarılmış olan medeni kanunumuz ve ceza hukukumuz için milli ve yerli hassasiyetleriniz neredeydi. Bu ülkede tarım ve hayvancılık milli ve yerli anlayıştan uzaklaştırılırken yerli ve milli hassasiyetleriniz neredeydi. Ekonomi, sanayi ve bankacılık gibi birçok yapımız milli olmaktan çıkarılıp gayri milli hale getirilirken yerli ve milli hassasiyetleriniz neredeydi.” ifadelerini kullandı.

“Kimse yerli ve milli olmaktan bahsetmesin”

Andımızın okullarda okutulmasının Türkiye’nin sorunlarının çözümüne bir fayda getirmeyeceğini ifade eden Koç, “Kimse kimseyi kandırmaya kalkmasın. Sabahtan akşama kadar andımızı 80 milyona okutsanız da asla yerli ve milli olamazsınız. Samanın dahi yurt dışından getirildiği bir ülkede kimse yerli ve milli olmaktan bahsetmesin. Kafatasçı ve ırkçı bir anlayışla asla yerli ve milli olunmaz. Eğer savunma sanayiinde dışarıya muhtaç değilseniz, tarımda dışarıya bağımlı değilseniz, ekonominiz yerli ve milli programlarla yönetilip ithalat yapmak yerine ihracat yapan bir ülkeyseniz, hukuk ve kurumsal alanlarınızdaki yapılarınız yerli ve milli tabanlı bir yapıya sahipse o zaman yerli ve milli olmaktan bahsedebilirsiniz. İsviçre marka saatle, İtalyan marka takım elbiseyle ve Alman marka arabalarla gezerek milliyetçilik yapılmaz. Milliyetçilik tüketerek değil üreterek olur.” dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler