131019098
19 Nisan 2024, Cuma

“ 'BAKAN OLACAKSIN' DESELER EN UFAK İSTEĞİM YOK”

26 Nisan 2019, Cuma 06:06

     


AK Parti İzmir İl eski Başkanı Aydın Şengül, göreviyle birlikte siyaseti de bıraktığını açıklamıştı. Menemen'deki evinde zamanının büyük kısmını spor yapıp, bahçesiyle ilgilenerek ve tavuklarını besleyerek geçiren Aydın Şengül, artık çocuklarıyla daha fazla ilgilenmek istediğini belirtti. Şengül, “ 'Bakan olacaksın' deseler en ufak isteğim yok” ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir İl eski Başkanı Şengül, 31 Mart yerel seçiminin ardından görevinden istifa etti ve ailesi ile özel hayatına daha fazla zaman ayırmaya başladı. Eşi Nuriye Şengül ile çocukları Güler Serra (20), Sudenur (19) ve Muhammed Emir'i (16) hayata hazırlamak istediğini söyleyen Aydın Şengül, bunun dışında kendisinin de birçok projesinin olduğunu, yoğun olarak bunlarla ilgileneceğini belirtti. Menemen ilçesine bağlı Emiralem Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde bulunan ağaçlar ve tavuklarla da ilgilenen Şengül, spor yapıyor, güzel havalarda yüzüyor. İl başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra siyaseti de bıraktığını dile getiren Aydın Şengül, istifasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

“Bu süreçte birçok kişinin ayağına bastık”

Görev yaparken, kimsenin karşısında eğilmediğini dile getiren Aydın Şengül, inandığı doğrulardan asla taviz vermediğini söyledi. Bu seçim sürecinde de birilerinin gelip, müdahale etmeye, yönlendirmeye çalıştığını; fakat buna izin vermediğini kaydeden Şengül, şöyle konuştu; "Burada teşkilatın sorumlusu benim. Teşkilatın bir sıkıntısı, derdi olduğunda her şey benden soruluyor. Ben de teşkilatın menfaatlerini, çıkarlarını düşündüm. Milletin bireysel, kendi egolarını, kendi çıkarlarını tatmin edecek şeylerden uzak durdum. Ciddi de başarılı olduk. Bu süreçte birçok kişinin ayağına bastık, rahatsız oldular. Rahatsız olunca bizimle ilgili, içeriği dolu olmayan bir sürü dedikodular söylenmeye başlandı. Kızdım. O kızgınlığımdan dolayı böyle bir karar aldım."

“En ufak isteğim yok”

10 yıl önceki halinden çok farklı yapıda olduğunu belirten Aydın Şengül, sözlerine şöyle devam etti; "O zamanlar bazı şeylerin farkında da değildim. Geçen süreç içerisinde insanları tanımaya, hissetmeye, bazı şeyleri görmeye başladık. Görünce de dayanamadık. Artık siyaseti bıraktım. Bana 'Bakan olacaksın' deseler bile en ufak isteğim yok. Hepsini gördüm. Bakanlık, genel müdürler ne yapar; bütün o süreçleri gördüm. Kendimi vatanıma, milletime, partime borçlu hissettiğim için il başkanlığı görevini yürüttüm." Aydın Şengül, "Partiden istifasınız veya ihracınız söz konusu olur mu?" sorusuna ise "İhraç etmezler. Ben de partimden istifa etmem ama aktif siyaseti düşünmüyorum. Bana başka partiden makam teklifleri gelse de asla kabul etmem. Gitmem. Partimi seviyorum. Partimin kendini toparlayacağına inanıyorum; fakat bazı şeylere dikkat çekmek gerekiyor. Umarım ki parti kendini toparlar" yanıtını verdi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler