131019098
19 Mart 2024, Salı

OĞUZHAN, “CANAN KAFTANCIOĞLU YALNIZ DEĞİLDİR”

26 Haziran 2020, Cuma 06:12

     


CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yıllar önce yaptığı sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle verilen 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası usul ve yasaya uygun bulundu. Bunun üzerine CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, “Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir.” açıklamasını yaparak desteğini dile getirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’, ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin askeriye veya emniyet teşkilatını aşağılama’, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ ve ‘Silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılandığı davada geçtiğimiz yıl Eylül ayında karar çıkmıştı. Mahkeme, Kaftancıoğlu hakkında, ‘silahlı terör örgütü propagandası yapmak’, ‘kamu görevlisine alenen hakaret etmek’, ‘Cumhurbaşkanına alenen hakaret etmek’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak’, ‘Halkı din ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçlarından toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası kararı vermişti. Dosyanın İstinaf Mahkemesi'ne taşınmasının ardından, dosya üzerindeki incelemesini tamamlayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını oybirliği ile onadı. Kararda, Yargıtay yolunun açık olduğu belirtildi.

“İmamoğlu rüzgarını durduramadı”

Cezanın onanmasından sonra CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan yönetimi adına bir açıklamada bulundu. Oğuzhan açıklamasında Kaftancıoğlu’na desteğini dile getirerek, “Hepimizin bildiği üzere partimizin 31 Mart yerel seçimlerinde 25 yıl aradan sonra Dünya şehri İstanbul’da iktidara gelmesi hazmedilememiş çeşitli bahaneler uydurularak seçimler iptal edilmişti. Ortaya konulmaya çalışılan mesnetsiz gerekçelerle kazandığımız seçimlerin iptal edilmesi halkımızın vicdanında derin yaralara sebep olmuş ve 23 Haziran seçimlerinde 800 bin oy farkla partimiz bir kez daha İstanbul’da iktidara gelmişti. Yaklaşık bir yıldan bu yana partili tüm belediye başkanlarımız gibi İstanbul Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun da mega kentte olağan üstü işler yaparak çok başarılı çalışmalar yapması iktidarı oldukça rahatsız etmiştir. Gerek çalışmalarının engellenmesi gerekse sosyal medyada troller tarafında hemen hemen her gün hedef haline getirilerek karalama ve iftiralara maruz kalması İmamoğlu rüzgarını durduramadı. Olumsuzluklara rağmen İmamoğlu’nun halk nezdinde popülerliğini ve oylarını artırması iktidar cephesini yeni arayışlara ittiği kanaatindeyiz.” İfadelerini kullandı.

“Hukuk devreye girecek mi?”

Açıklamasına devam eden Başkan Özlem Şan Oğuzhan, “Ülkemizin içinde bulunduğu derin kriz, işsizlik, adaletsizlik gibi birçok olumsuzluğu örtmenin de yollarını arayan iktidar 23 Haziran İstanbul seçimlerinin yıl dönümünde İstanbul seçimlerinin en önemli aktörlerinden İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’nu mahkum ederek bir taşla iki kuş vurmanın derdine düşmüştür. Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasının istinaf mahkemesince onanması 9 yıl 8 ay ceza alması, kararın hukuki dayanaktan yoksun, siyasi bir karar olduğu izlenimi vermektedir. Ülkemizde ağır suçlardan bile çok daha kısa süreli cezalar verildiği hepimizce malumdur. Kaldı ki 6, 7 yıl önceki söylemlerden yola çıkılarak ceza verilecekse eli kanlı terör örgütü PKK ve PDY/FETÖ terör örgütü liderlerini övenleri nereye koyalım. Onlar için hukuk devreye girecek mi? Hiç sanmıyoruz. Tüm bu yalın gerçeklikten yola çıkarak kararın hukuki dayanaktan çok, siyasi bir karar olduğu kamu vicdanında kabul görmeyeceği gibi derin yaralar açacağı kanaatindeyiz. Ayrıca kararın, yenilenen İstanbul seçimlerinin gerçekleştirildiği 23 Haziran’da açıklanmasının da iktidarın intikam arayışının göstergesi olduğunu düşünmekle birlikte muhalif kesimler üzerinde sindirme politikasına yeni bir halka olarak görmekteyiz.” Dedi.

“Hiçbir zaman yalnız kalmayacaktır”

Açıklamasının sonunda Canan Kaftancıoğlu’na desteğini belirten Oğuzhan, “Tüm kamuoyu bilmelidir ki Sayın Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir. Hiçbir zaman yalnız kalmayacaktır. Ülke genelinde partimizin tüm neferleriyle birlikte yanında olmaya devam edeceğiz. Bu haksız hukuksuz kararın düzeltilmesi için mücadele edeceğiz. Biz bu kararı kabul etmemekle birlikte, belki bir Canan gider yerine bin canan gelir ama biz o Canan’ı kurban etmeyeceğiz.” Şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler