131019098
28 Mart 2024, Perşembe

GÖREVE İADESİNİ İSTEDİ

26 Ağustos 2021, Perşembe 06:10

     


Geçtiğimiz yıl Kasım ayında “zimmet ve irtikap” iddiasıyla tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmış ve geçtiğimiz haftalarda görülen duruşmasında adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti. Aksoy, İçişleri Bakanlığı’na göreve iade talebinde bulundu.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında hakkında çıkan “zimmet ve irtikap” iddialarıyla gözaltına alınan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından da görevden uzaklaştırılmıştı. Aksoy’un görevden uzaklaştırılmasının ardından belediye kanunu uyarınca Aksoy’un yerine belediye meclisi içinden bir başkan vekili seçilmişti. Meclis içerisinde yapılan seçim ve kura işlemlerinin ardından Başkan Vekilliği koltuğuna AK Partili meclis üyesi Aydın Pehlivan oturmuştu.

Adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti

Öte yandan; yaklaşık 9 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Serdar Aksoy, geçtiğimiz haftalarda Karşıyaka 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim önüne çıkmış ve mahkeme heyeti Aksoy’un adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine hükmetmişti. Edinilen bilgilere göre; Aksoy geçtiğimiz hafta Ankara’ya giderek bizzat kendisi göreve iade talebinde bulundu. Aksoy, yasalar gereği göreve iade edilmesi gerektiğini belirten bir dilekçeyi, İçişleri Bakanlığı’na sundu. Bakanlık’tan henüz bir dönüş yapılmadığı belirtilirken en geç 60 gün içerisinde Aksoy’un dilekçesine resmi bir yanıt verilmesi gerektiği ifade edildi.

“Görevime iade edileceğimi düşünüyorum”

Göreve iade talebi hakkında açıklamalarda bulunan Serdar Aksoy, “31.03.2019 tarihinde halkımızın teveccühü ile seçilmiş olduğum Menemen Belediye Başkanlığı görevimden 23.11.2020 tarihinde tutuklanmam nedeniyle uzaklaştırıldım. Yaklaşık 8 ay haksız yere kaldığım cezaevinden 07.07.2021 tarihinde serbest bırakıldım. İç İşleri Bakanlığı’na yaptığım başvuru ile birlikte görevime iade edilmem için talepte bulundum. Bunun hukuki bir hak olduğunu belirtmek isterim. Demokrasilerin temel prensibi seçimler ve halkın iradesidir. Bu temel prensip göz önüne alınarak görevime iade edileceğimi düşünüyorum. Tüm kamuoyuna saygılarımla.” İfadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler