131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

İLÇE KONGRELERİ MART AYINDA YAPILACAK

26 Eylül 2019, Perşembe 06:41

     


AK Parti Foça İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’na katılan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, partilerinde kongreler sürecinin başladığını, 17 Ekim’den itibaren delege seçimlerini yapacaklarını, önümüzdeki Mart ayından itibaren İlçe kongrelerinin, Ağustos veya Eylül’de ise İl Kongresinin yapılacağını söyledi.

AK Parti Foça İlçe Danışma Kurulu Toplantısı İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile bazı il yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla yapıldı. Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’ndeki toplantı Atatürk ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan oluşturulmasının ardından ilk konuşmayı yapan AK Parti Foça İlçe Başkanı İrfan Çalışkan 2004 seçimlerinde miting yapmak için Foça Meydanı’na geldiklerinde iki elin parmakları kadar olan partili sayısından bugün salonlara sığmayacak sayılara ulaştıklarını söyledi.

“Sizinle buluşmak için meclisin kapalı olduğu süre az geldi”

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise danışma kurulunda yaptığı konuşmada, “Meclisin kapalı olduğu süre bize çok az geldi. Keşke biraz daha uzun olsaydı da sizlerle, halkımızla daha çok vakit geçirebilseydik. Sahada olmanın çok daha farklı olduğuna inanıyoruz. Önümüzde bir seçim yok, ama Foça’da ideolojik olarak çok sert bir bölgede siyaset yapmaya çalışıyorsunuz. Kınık, Bergama gibi komşu ilçelerde yapılan belediyecilik hizmetlerini örnek alarak yapacağınız çalışmalarla önümüzdeki seçimlerde belediyesini almış, turizmin cenneti, tarımın gözbebeği haline gelmiş, asker potansiyeli ile daha da ileri gitmiş bir Foça olacağınıza inanıyorum.” dedi.

“İhalesi iptal edilen tatil köyünü açacağız”

Senenin yarısını Foça’da geçirdiğini söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de partilerinde kongreler sürecinin başladığını, 17 Ekim’den itibaren delege seçimlerini yapacaklarını, önümüzdeki Mart ayından itibaren İlçe kongrelerinin, Ağustos veya Eylül’de ise İl Kongresinin yapılacağına dikkat çekti. Sürekli; “Bu davanın başından beri görev alan arkadaşlarımız başta olmak üzere, sayının elverdiği ölçüde arkadaşlarımızı delege yapacağız. Foça’da yapılacak çok iş var. Foça tatil Köyü ihalesi konusunda çok talihsizlikler yaşandı. Teknik konular nedeniyle ihalesi iptal edildi. Ama Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ’da konuyu takip ediyor. En kısa zamanda çalışmalarımızı tamamlayıp burayı Foçalıların hizmetine açacağız ve istihdam yönünden Foça’ya katkımızı koyacağız. Yeni Devlet Hastanesini Foça’ya kazandırdık. Sağlık Bakanlığımızın düşüncesi eski devlet hastanesi binasını Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezi yapmak. Buda en kısa sürede yapılacak. Tarım konusunda Foçalı üreticiler desteklenecek. Planlamada Biyogaz tesisleri var. Gaziler Günü’nde yaşanan bir olay var. Ama o konular artık eskide kaldı. Tüm siyasi gruplar bu konuda tepkilerini ortaya koydu. Önümüzde 2023 hedefleri var. Bunlar gerçekleştirmek için çalışacağız. ”dedi. İlçe Danışma Kurulu dilek ve temennilerin iletilmesi ile tamamlandı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler