131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ADAR, “SÖYLENTİLERLE İLGİLENMİYORUZ”

26 Kasım 2019, Salı 06:51

     


İşten çıkarılan belediye işçilerinin alacakları ve Aliağa Belediyesi’nin 180 Milyon TL borçlanma miktarının 90 Milyon TL’ye çekilmesi noktasında Belediye Başkanı Serkan Acar ile yaptıkları görüşmenin bazı kesimler tarafından farklı yorumlanmasını değerlendiren İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar, “Bu sadece meyve veren ağacı taşlamaktır, kara çalmaktır. Söylentilerle çok da ilgilenmiyoruz. Biz Aliağa için iyi bir şey yaptığımızı düşünüyoruz.” dedi.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, İl Başkan Yardımcısı Ülkü Doğan ve il yönetimi, Aliağa Belediye Meclis Üyeleri Sedat Sarı ve Gülten Taşbaş ile parti ilçe yönetiminin de katılımıyla ilçedeki basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar ve İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Ülkü Doğan Öğretmenler Günü’nü kutlanmalarının yanı sıra Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında da açıklamalarda bulundular. Adar ve Doğan, Türk Kadınının hem tarihimiz boyunca hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en zor günleri olan kurtuluş yıllarında, Türk Milleti’nin ayağa kalkması için benzersiz bir mücadele verdiğini belirterek, kadına yönelik şiddetin nedenleri ve önlenmesine yönelik fikirlerini paylaştılar.

“Huzursuz olan kitleye kulağımızı tıkıyoruz”

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, ilçe gündemindeki konularla ilgili de açıklamalarda bulundu. İşten çıkarılan belediye işçilerinin alacakları ve Aliağa Belediyesi’nin 180 Milyon TL borçlanma miktarının 90 Milyon TL’ye çekilmesi noktasında Belediye Başkanı Serkan Acar ile yaptıkları görüşmenin bazı kesimler tarafından farklı yorumlanmasını değerlendiren Adar, “Biz böyle bir irade ortaya koymamızın gerekçelerini anlatmıştık. Bu noktada Belediye Başkanı Serkan Acar’a tekliflerimizi götürmüştük. Dolayısıyla bu sorunu da çözdük. Bu sorunu çözme noktasında hem biz hem Serkan Acar ortaya bir irade koymuşsak, buradan da ‘ortak hareket gediyorlar’ anlamı çıkıyorsa evet bu konuda ortak hareket ettik. Biz teklifimizi götürdük o kabul etti. Üzerinde çalıştık, şekil aldı ve sıkıntı ortadan kalktı. Ortada anormal bir durum yok. Biz Aliağa’da faaliyet gösteren bir siyasi partiyiz. Aliağa Belediyesi’nde çok kıymetli 2 belediye meclis üyemiz var. Dolayısıyla Aliağa’yı ilgilendiren konularla hemhal olmamız gayet normaldir. Tabii ki bu durumdan huzursuz olacak bir kitle olacaktır. Bunlara kulağımızı tıkıyoruz. Aliağa’da yaşayan insanların yararına ne yapılması gerekiyorsa dün olduğu gibi bugün de, yarın da elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bizi bu konularda eleştiren siyasiler de keşke Aliağa’yı ve Aliağalıları ilgilendiren bu konularda bizim gibi ortaya bir irade koysalar.” diye konuştu.

“Bu, meyve veren ağacı taşlamak, kara çalmaktır”

Aliağa Belediyesi’nin 180 Milyon TL borçlanma miktarının İYİ Parti’nin girişimleriyle 90 Milyon TL’ye çekilmesi konusunda aldıkları eleştirileri de yorumlayan Adar, “Acar ile yaptığımız görüşmede, 180 Milyon TL’lik borç yükünün Aliağa’ya fazla olduğunu, bunun kaldırılması gerektiğini, borçlanmanın işçilerle alakalı olan kısmının karşılanması gerektiğini söyledik. Başkan da bunun imkansız olduğunu, borçlanmayı kaldırma imkanının olmadığını, ama borçlanmayı yüzde 50 oranında aşağı çekebileceklerini söyledi. Bu konuda anlaştık. Yargıya intikal etmiş olan 180 Milyon TL’lik borçlanma konusunda mahkemenin kararını ortadan kaldıracak veya etkileyecek bir önerge değil bizimki. Sonuçta ana karar iptal olduğunda o da iptal olacak. Dolayısıyla bundan endişe duymak, kaygı duymak yersiz. Bu sadece meyve veren ağacı taşlamaktır, kara çalmaktır. Bu söylentilerle çok da ilgilenmiyoruz. Biz Aliağa için iyi bir şey yaptığımızı düşünüyoruz. Budan sonra da iyi şeyler yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Benim bireysel olarak Serkan başkan ile geçmişten gelen çok olumsuz anım var. Ama Aliağa’yı ilgilendiren konularda kendisiyle görüşmem gerekiyorsa görüşürüm. Bununla ilgili de kimseye hesap vermem. Benim hesap vereceğim yer partimin yönetim kuruludur, başkanlık divanıdır. Zaten onlarla da istişare yaparak kararlarımızı alıyoruz.” İfadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler