131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

“ERBAKAN GERÇEK BİR DEVLET ADAMIYDI”

27 Şubat 2021, Cumartesi 06:24

     


Eski Başbakan ve Saadet Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan vefatının 10. Yılında Demokrasi Meydanı’nda yapılan törenle anıldı. Törende konuşan Saadet Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Vedat Kolukısa, “Erbakan Hocamız, yüreği vatan ve millet aşkıyla yanan gerçek bir devlet adamıydı.” dedi.

Eski Başbakan ve Saadet Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan, 27 Şubat 2011 yılında Ankara’da vefat etmişti. Erbakan’ın vefatının ardından Saadet Partisi her yıl 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında anma programı düzenlemeye başladı. Bu kapsamda Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı da Erbakan’ı vefatının 10. Yılında Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törenle andı. Törene Saadet Partisi İzmir İl Başkan Yardımcıları Turan Tutumlu, İbrahim Orakçı, Vedat Kolukısa, Saadet Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeleri Nacettin Yolcu, Zeki Kaya, Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, DİSK Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe ve yönetimleri katılım gösterdi. Törende Cuma Namazı çıkışında lokma hayrı düzenlendi. Ayrıca Erbakan’ın fotoğraflarından oluşan bir sergi açıldı. Ardından Necmettin Erbekan’ın siyasi hayatını konu eden bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra törene katılan vatandaşlara Milli Gazete’nin Erbakan özel sayısı dağıtıldı.

“Türkiye'mizin yetiştirdiği müstesna bir lider"

Törende Saadet Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Vedat Kolukısa bir konuşma gerçekleştirdi. Kolukısa, “Milli Görüş Hareketi'nin lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 10'uncu yıldönümünde 'Erbakan Haftası' etkinlikleri çerçevesinde başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok noktasında anılıyor. Biz de Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı olarak, Hocamızı anmak için bir araya geldik. Erbakan Hoca'nın fotoğraflarından oluşan bir sergi açtık. Necmettin Erbakan, ilim ve siyaset alanında Türkiye'mizin yetiştirdiği müstesna bir liderdir. Milli Görüş hareketinin kurucusudur. ‘Milli Görüş, milletimizin inancı, tarihi, özü, aslıdır’ demiştir. Yaşamı boyunca ülkesinin refahını, halkının temel hak ve özgürlüklerini savunan Erbakan, ekonomik ve demokratik gelişimin sağlanması konusunda önemli ve adından söz edilen projeleri hayata geçirmiştir. Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya idealleriyle Türk siyasetine çok farklı bir anlayış, yüksek değerlere dayalı bir idealizm getirmiştir. Rahmetli Hocamız, kendi varlığı ve ayakları üzerinde durabilen bir Türkiye, öz kimliğini koruyabilen bir İslam coğrafyası ve ezilen tüm mazlumları adalet ekseninde birleştirecek bir dünya hedeflemişti.”dedi.

“O bir düşünce adamıydı”

Necmettin Erbakan’ın hayatı boyunca hak ve adaletin savunuculuğunu üstlendiğini söyleyerek sözlerine devam eden Kolukısa, “Hayatı boyunca hak ve adaletin savunuculuğunu yaptı. Erbakan Hocamız bir dava adamıydı ve adil bir düzenin inşası için mücadele etti. En önemli vasfı davasına adanmışlığı idi. Derdi; ülkesi, milleti ve bütün dünya mazlumlarıydı. Yüreği vatan ve millet aşkıyla yanan gerçek bir devlet adamıydı. Erbakan, milletimize sahip olduklarını hatırlattı. Onlara güçlerini, imkânlarını gösterdi. Emperyalist güçlere 'Hayır' denilebileceğini, onurlu durulabileceğini ispatladı. İslam Alemine Siyonizm'in ne olduğunu ve batı medeniyetinin gerçek yüzünü öğretti. O bir düşünce adamıydı. O bir mücadele insanıydı. Hiçbir zaman reel politiğe teslim olmadı. Her fani gibi Erbakan Hoca da vefat etti; ama bıraktığı dava aynen devam etmektedir. Onun hedeflerini, idealleri gerçekleştirebilmek için çalışıyoruz, çalışacağız. Milli Görüş, Saadet Partisi çatısı altında vücut bulmaya devam etmekte, amaç ve hedeflerinden taviz vermeden çizgisinde gitme konusunda kararlı adımlar atmaktadır. Onun örnek şahsiyetini anlatmak, ülkemiz ve İslâm âlemi için yaptıklarını dile getirmek elbette kolay değildir. Erbakan Hoca iz bırakarak bu dünyadan geçen, unutulmayan, özlenen, tarihe yön veren ve hayırla yâd edilen bir liderdir. Kendisini rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyoruz. Allah ondan razı olsun. Mekânı cennet olsun.” İfadelerini kullandı. Tören konuşmanın ardından son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler