23 Ekim 2024, Çarşamba

Odalar bölgeden milletvekili istiyor

27 Mart 2023, Pazartesi 06:54

     


Bakırçay ve Gediz bölgesindeki odalar ile sivil toplum kuruluşları yaklaşan seçimler öncesi bölgede ikamet eden milletvekili talebinde bulundu.

Aliağa, Bergama, Menemen, Dikili ve Kınık’ta bulunan odalar ile sivil toplum kuruluşlarının başkanları Bergama Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda yaklaşan seçime yönelik ortak bir açıklama yaptı. Toplantıya; Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, Menemen Ticaret Odası Başkanı İzzet Süsoy, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım ile çok sayıda oda ve sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı.

Kolat: “Talebimiz ilçelerimizi tanıyan bir ismi aday göstermeleri”

Toplantının açış konuşmasını yapan Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, “Burada bulunmamızın nedeni bölgemizden bir veya daha fazla milletvekilini mecliste görme konusunda, Aliağa ve Menemen'in değerli oda başkanlarını da ağırlayarak bu bildiriyi onlarla birlikte imzalamak. Bizim tüm partilerden talebimiz; Bakırçay ve Gediz Bölgesi'ne hakim, ilçelerimizi tanıyan, sorunlarımızı bilen ve sorunlarımıza çözüm üretebilecek bir veya daha fazla ismi seçilebilir sıradan aday göstermeleridir" dedi.

Süsoy: “Bölgemizin insanı olan isimlere seçilebilir sıralarda yer verilmeli”

Toplantıda Başkan Kolat’ın ardından söz alan Menemen Ticaret Odası Başkanı İzzet Süsoy, Ağır sanayisi, ticareti, tarımı, turizmi, yoğun nüfusu, organize sanayi ve serbest bölgelerin bulunduğu 6 ilçeyi kapsayan bölgeden uzun yıllardır milletvekilinin olmamasını önemli bir sorun olarak gördüklerini belirterek, “Bölgemizi temsil edecek ve yine bölgemizin insanı olan isimlere seçilebilir sıralarda yer verilmesini tüm siyasi partilerimizden talep ediyoruz” dedi.

Ertürk: “20 yıldır bu coğrafyada ikamet eden vekil seçilmedi”

Toplantıda Başkan Süsoy’un ardından konuşma yapan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa, Bergama, Menemen, Dikili, Foça ve Kınık ilçelerini kapsayan Bakırçay ve Gediz Bölgesi’nin gerek sanayi ve ticaret, gerek tarım, gerekse de turizm alanlarında bölgemize ve ülkemize büyük katma değer sağladığını ifade ederek, “Bakırçay ve Gediz Bölgesi’nin, artan yatırım talepleri ile önümüzdeki süreçte de ağır sanayisi, limanları, serbest bölgeleri ve organize sanayi bölgeleri ile daha da büyüyecek. Bu büyümeler ve gelişim hızı pek çok neden sebebiyle beraberinde sorunları da artırmakta ve bu sorunlara çözüm üretiminde siyasetin etkileri de çok büyük. Lakin bu denli katma değerli bir bölgeden, 20 yıldır bu coğrafyada ikamet eden herhangi bir kişi vekilimiz olarak seçilmemiştir” dedi.

“Bölgede ikamet eden milletvekili talebi konusunda kararlıyız”

Toplanma nedenlerinin bölgeden bir veya birkaç milletvekilini mecliste görme konusunda ne kadar kararlı olduklarını belirtmek olduğunu söyleyen Ertürk, “Biz tüm partilerden bölgemizde ikamet eden, bölgeyi ve bölgenin dinamiklerini iyi bilen, yaşadığımız sorunlara hakim, sorunlarımıza çözüm üretebilecek ve sorgusuz sualsiz kapısını çalabileceğimiz milletvekili aday adaylarının, seçime giren tüm siyasi partilerden, ‘seçilebilecek sıralarda’ yer verilmesini talep ediyoruz. Parti ayırt etmeksizin hangi parti veya partiler bu talebimizi karşılarsa biz bölge olarak çok teşekkür ederiz. Talebimize olumsuz bakan parti veya partilerde açık söylemek gerekirse gönlümüzü kırar. Çünkü bu bölge bugüne kadar bu isteğini bu kadar net ve yüksek sesle duyurmadı. Şimdi bu isteğimizi kararlı bir şekilde Bakırçay ve Gediz Bölgesi Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak dile getiriyoruz ve karşılığını bekliyoruz. İnşallah da alırız.” Dedi. Toplantı ortak kamuoyu açıklamasının imzalanması ve fotoğraf çektirilmesinin ardından sona erdi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler