131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

Oğuz: “Tarım sektörünü önemsemeliyiz”

27 Mart 2024, Çarşamba 06:42

     


Memleket Partisi’nin Aliağa’da düzenlediği iftarda konuşan partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Oğuz, Aliağa’da sanayi şehri olmanın getirdiği bir zenginlik olduğunu, ancak tarım sektörünün de önemsenmesi gerektiğini vurguladı. 

Memleket Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı, ilçedeki bir otelde iftar programı düzenledi. Düzenlenen iftar yemeğine Memleket Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Oğuz, Memleket Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Tolga Korkut, partinin il ve ilçe yöneticileri, Aliağa Belediyesi meclis üyesi adayları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile muhtarlar katıldı. Memleket Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Tolga Korkut, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederek nice Ramazanlarda ve iftar sofralarında birlikte olmayı diledi.

“Ziraatı desteklemek stratejik olarak avantaj sağlar”

Memleket Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Oğuz ise Aliağa’nın bir sanayi şehri olduğunu belirterek, “Sanayi şehri olmanın getirmiş olduğu bir ekonomik zenginlik var. Ama bizim yine de temel ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek olduğumuz tarım sektörünü de önemsememiz gerekiyor. Ben projelerimde özellikle bunun üzerinde durdum. Tarıma elverişli arazilerin imara açılmasının engellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Dünyada önümüzdeki 10 yılı bekleyen 4 tane çok önemli kriz var. Bu krizlerden bir tanesi su krizi, diğeri enerji krizi, ilaç ve en önemlisi de sağlıklı gıdaya erişim krizi. Yani 10 sene içerisinde sağlıklı gıdaya erişim konusunda bütün dünyada sıkıntı yaşanacak. Biz İzmir olarak bunları bütünleştirip önümüzdeki 10 yılda stratejik bir avantaj sağlayarak yola çıkabiliriz. Onun için tarımı önemseyip, tarımı ve çiftçimizi desteklememiz lazım. Ziraatı desteklememizin önümüzdeki dönemde İzmir ve Türkiye açısından stratejik olarak dünyada bize avantaj sağlayacağını düşünüyorum.” Diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler