131019098
26 Nisan 2024, Cuma

“ÜYESİ OLDUKLARI PARTİNİN İŞLERİYLE UĞRAŞSINLAR”

27 Nisan 2019, Cumartesi 06:23

     


Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’nin İzmir’deki kurucuları tarafından Genel Başkan Meral Akşener’e yapılan kurultay çağrısı ile ilgili olarak partinin Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar açıklamalarda bulundu. Adar açıklamasında, “Bu arkadaşlara tavsiyem üyesi oldukları partinin işleriyle uğraşsınlar.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'nin İzmir'deki kurucu ilçe başkanları, kurucular kurulu üyeleri, üst kurul delegeleri ve kurucu ilçe yönetim kurulu üyeleri, düzenledikleri basın toplantısıyla Genel Başkan Meral Akşener'e olağanüstü büyük kurultayın toplanması için çağrıda bulundu. İYİ Parti Genel Merkezi Kurucular Kurulu üyesi Özcan Pehlivan'ın da aralarında yer aldığı yaklaşık 30 partili, bir basın açıklaması düzenledi. İYİ Parti kurucularının yaptığı açıklamada İYİ Parti’nin kuruluş felsefesinden uzaklaştırılmaya çalışıldığı iddiasına yer verildi. Açıklamada 24 Haziran seçimlerinden sonra yapılan atama kararları da eleştirildi. Ayrıca İYİ Parti’nin geçen iki seçim sürecinde de başarısız olduğu ifadesi kurucu üyelerin yaptığı açıklamada yer aldı. Açıklama İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yapılan kurultay çağrısıyla son buldu.

“Had aşımına dikkat edilmesi lazım”

İYİ Parti’nin İzmir’deki kurucuları tarafından yapılan açıklamanın sonrasında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da bir açıklamada bulundu. Dervişoğlu açıklamasına geçtiğimiz günlerde yapılan basın açıklamasına katılanların büyük çoğunluğunun İYİ Partili olmadığı iddiasında bulunarak başladı. Kuruculuğun bir sıfat olmadığını ve kuruculuk unvanın kişilere ömür boyu söz hakkı vermeyeceğini belirterek sözlerine devam eden Dervişoğlu, İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun zaten il ve ilçelerde kongre kararı aldığını dile getirdi. Açıklamasında ‘Had aşımına dikkat edilmesi lazım” ifadelerini de kullanan Dervişoğlu, “Bir de genel başkanımızı himaye altın almaya kalkıyorlar. Bu tür kervanlara takılanları haramiler kaçırır." İfadelerini kullandı.

“İYİ Parti yoluna devam ediyor”

İYİ Parti’nin İzmir’deki kurucularının, düzenledikleri basın toplantısıyla Genel Başkan Meral Akşener'e olağanüstü büyük kurultayın toplanması için çağrıda bulunmalarının ardından İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar’da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Adar, “Bu arkadaşlar kurucu başkan olarak kendilerini tanımlıyorlar. Kurucu başkanlık bir sıfat değildir. Bu kişiler partimizden istifa ettiler ve yerlerine yeni arkadaşlar atandı. Atanan kişilerden biri de benim. Dolayısıyla partide söz hakkı olan insanlar artık bizleriz. Bu arkadaşlarımız istifa ettikten sonra diğer partilere gittiler. Diğer partilere üye olup seçimlere girdiler. Ben de İYİ Parti öncesinde milliyetçi kökenden gelen bir siyasi partide siyaset yapan bir insandım. Şimdi benim kalkıp geldiğim parti hakkında, onların işleyişiyle veya politikalarıyla alakalı yorum yapmam ne kadar doğru olur? Benim artık başka bir siyasi kimliğim var. Bu arkadaşlara tavsiyem, üyesi oldukları partinin işleriyle uğraşsınlar. Bulundukları partide milletin ihtiyaçlarını karşılamak noktasında kafa yorsunlar. Yapmış oldukları bu davranış kendilerini komik duruma düşürüyor. Yapılan açıklama bizim parti içi kurumlarımızca muhatap alınacak bir açıklama değil. İYİ Parti yoluna devam ediyor. Bu arkadaşların İYİ Parti ile hiçbir bağları yoktur. Partimizin üyesi değiller.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler