131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

SOYKIRIM İDDİALARINA KINAMA

27 Nisan 2021, Salı 06:34

     


ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada yaşananları "soykırım" olarak tanımladı. Aliağa’daki bazı siyasiler ve odalar açıklamaya tepki gösterdi.

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan'da, 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada yaşananları "soykırım" olarak tanımladı. Bunun üzerine İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç ve Aliağa Ticaret Odası sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili paylaşımda bulunarak açıklamaya tepki gösterdi.

Adar: “Türk ve Kürtler, Ermeni çetelerinin ahlak dışı saldırılarına maruz kaldı”

ABD’nin 24 Nisan sözde Ermeni soykırımını tanıyacağı söylemlerinin HDP içinde sevinç yarattığını söyleyen İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, “ABD başkanına tavassuta HDP hemen yeltenmiş. Ermeni Taşnak çetelerin doğuda Kürt kökenli vatandaşlarımıza soykırımın hasını yaptığını o bölgenin bir evladı olarak iyi biliyoruz. Iğdır, Kars Erzurum ve daha birçok doğu ilindeki Türk ve Kürtler, Taşnak Ermeni çetelerinin ahlak dışı saldırılarına maruz kalmıştır. HDP bu ülkenin ve en önemlisi de halkların partisi olmadığını bir kez daha göstermiştir.” Dedi.

Koç: “Amerika, eline bulaştırdığı milyonlarca mazlumun kanından tanınıyor”

Konuyla alakalı açıklamada bulunan Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç ise, “Bugün Türkiye'yi sözde ‘Ermeni Soykırımı’ ile itham eden Amerika'yı bütün dünya, Vietnam'da, Afganistan'da ve Irak'ta eline bulaştırdığı milyonlarca mazlumun kanından tanımaktadır.” ifadelerini kullandı.

ALTO: “Sözde soykırım iftiralarını şiddetle kınıyoruz”

Aliağa Ticaret Odası’nın (ALTO) sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda ise ABD Başkanı tarafından yapılan ve bilimsel dayanağı olmayan sözde soykırım suçlamalarının milletimizi derinden yaraladığı vurgulandı. ALTO’nun paylaşımında, “1915 olayları tarihçiler ve bilim insanlarının tartışması gereken bir konudur. ABD yönetiminin tarihi gerçekleri çarpıtan sözde soykırım iddiaları, ortaya atılan iftirayı gerçeğe dönüştürmez. Türkiye'nin defaatle yaptığı ‘Arşivleri açalım, bu konuyu tarihçiler tartışsın’ teklifine kayıtsız kalınması bile bu iddiaların mesnetsiz olduğunun göstergesidir. Tarih boyunca hoşgörü ve birlikte yaşama kültürünün en güzel örneklerinden birini temsil eden medeniyetimize karşı ortaya atılan asılsız ve mesnetsiz sözde soykırım iftiralarını reddediyor ve şiddetle kınıyoruz.” İfadelerine yer verildi.

(ESİN ÇETİN)







 
Son Eklenen Haberler