131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

Dağ: “İzmir'in geride kalması utanç kaynağı”

28 Mart 2024, Perşembe 06:32

     


Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Dağ, İzmir'in diğer şehirlerden geride kalmasının hem üzücü hem de utanç kaynağı olduğunu söyledi.

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmalarını Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda sürdürdü. Çarşıda esnafla sohbet eden Hamza Dağ, yerel seçimde destek istedi. Dağ, Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. (TARKEM) yetkilileriyle bir araya gelerek projelerini anlattı. İzmir'in bir liman kenti olması nedeniyle asırlardır dünyanın önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu belirten Dağ, Kemeraltı'nın da şehirde ticaretin kalbinin attığı yerlerden olduğunu ifade etti.

“Büyük bir aşkla 31 Mart'a hazırlanıyorum”

Dağ, şehrin her sokağı gibi Kemeraltı'nın da ortak bir değer olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Şehrimizin turizm potansiyelini artırmak istiyoruz. Yeşiline, mavisine, türlü doğal güzelliklerine rağmen İzmir'in diğer şehirlerden geride kalması hem üzücü hem de utanç kaynağı. Gençlik yıllarımdan beri İzmir'in sorunlarını tahlil ediyordum. Uzun soluklu bu çalışmalarımızın ardından şimdi elimize bir fırsat geçti. Şehrimizin her insanına daha yaşanabilir bir İzmir bırakmak, geçmişi ihya, geleceği inşa etmek için büyük bir aşkla 31 Mart'a hazırlanıyorum."

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Kemeraltı ve Konak'ı İzmir'in yeniden can damarı yapmayı hedeflediklerini, tescilli binaların projelerinin en önemli parçalarından birini oluşturduğunu aktararak, bu binaları müzeler ve kültürel mekanlar olarak işlevlendireceklerini anlattı.

(AA)







 
Son Eklenen Haberler