131019098
19 Nisan 2024, Cuma

KILIÇDAROĞLU: “İKTİDARIMIZDA İSTEDİĞİNİZ TWEETİ ATACAKSINIZ”

28 Eylül 2021, Salı 06:27

     


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi programa katılmak için hafta sonunu İzmir’de geçirdi. Fuar İzmir'de hayata geçirilen Kule İzmir - Oyun Girişimciliği ve Yazılım Merkezi’nin açılışına katılan Kılıçradoğlu, burada yaptığı konuşmada gençlere hitaben “Sözüm söz; iktidarımızda istediğiniz zaman istediğiniz tweeti atacaksınız, beni istediğiniz kadar eleştireceksiniz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonu İzmir’de bir dizi etkinliğe katıldı. İlk olarak Balçova Belediyesi’nin üniversiteyi kazanan 460 öğrenciye bilgisayar dağıtımı yaptığı törene katılan Kılıçdaroğlu, ardından Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı’nın (TÜLOV) düzenlediği çalıştaya katıldı. Sonrasında da Bayraklı’da 30 Ekim Depremi Proje Alanı Mağdurları ile bir araya geldi. Ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi BAYSAN tarafından Bayındır'da hizmete alınacak süt fabrikasının temel atma törenine katıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun son durağı Fuar İzmir oldu. Gaziemir’de bulunan Fuar İzmir’de, İBB’nin hayata geçirdiği Oyun Girişimciliği Merkezi’nin açılışını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, burada gençlerle de bir araya geldi. Açılış törenine; CHP Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi Üyeleri ve İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları katıldı.

“BENİ İSTEDİĞİNİZ KADAR ELEŞTİRECEKSİNİZ”

Gençlerin yaratıcı gücünü kullanarak Türkiye’nin ekonomisine koyacağı gücün çok değerli olduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programda yaptığı konuşmada, “Umuyoruz, diliyoruz sadece İzmir’de, Türkiye’de değil, dünyada ses getiren çalışmalarınız olsun. Sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın, dünyayı değiştiren sizsiniz, Türkiye’yi değiştiren de sizler olacaksınız. Sizlere sonuna kadar güveniyorum. Genç; özgürlüğüne düşkün, kimsenin etnik kimliğini, inancını, yaşam tarzını sorgulamayan, tüm canlılara saygı duyan insan demektir. Ancak gençler, bugün bir tweet attığınızda ‘başıma bir şey gelirse’ diye siz düşünmeseniz de anneniz babanız uyarıyor. Sözüm söz; iktidarımızda istediğiniz zaman istediğiniz tweeti atacaksınız, beni istediğiniz kadar eleştireceksiniz” dedi.

SOYER: “İZMİR'İ İLERİYE TAŞIYACAK BİR ADIMI ATMIŞ OLUYORUZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Siz gençlerle olmak heyecan verici. İzmir, tarih boyunca Anadolu coğrafyasında öncülerin kenti olmuştur. İlk adına bildiğini ne varsa hep İzmir'den doğmuş ve Anadolu'ya yayılmış. Dünya yeni bir atılımın eşiğinde. Sanal bir dünya kuruluyor ve oyunculuk, girişimcilik, endüstri, hepsi dijital ortamda hayat bulmaya başlıyor. İzmir olarak buna yabancı kalamazdık. Göreve başladığımız günden beri bunun önünü açmak için elimizden ne gelirse yapmalıyız diye yola çıktık. Geldiğimiz nokta şu; kule sizin artık. Sizin üretmeniz için tasarlamanız, yaratmanız için size tahsis ediyoruz. Sizinle birlikte Türkiye'nin önünü açacak, İzmir'i ileriye taşıyacak bir adımı atmış oluyoruz” dedi.

GENÇLERLE BULUŞTU

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, resmi açılış töreni öncesi Kule İzmir - Oyun Girişimcilik ve Yazılım Merkezini ziyaret etti. Kule İzmir'de yer alan startuplardan olan Digi Game, Forge Games ve Machiavelli Games kendilerini tanıtarak yakın gelecekte futbol sektörünü geçmeye aday olan espor sektöründeki yatırım fırsatlarını anlattı. Deneyim ofislerini gezen Kılıçdaroğlu, oyun sektörü ve oyun yapmanın maliyetlerine yönelik sorular sordu. Geçen sene 2,6 milyon liralık bir değerleme ile yatırım alan Forge Games'in genç girişimcileri, oyun üretiminin yalnızca oyun yazılımı olmadığı; pazarlama, grafik tasarım, sanat gibi pek çok sektörden insana ihtiyaç duyulan yeni bir istihdam alanı oluşturduğuna yönelik bilgiler verdi. Digi Game'in genç temsilcileri ise, oyun girişimcisi olmak isteyen gençlerin vermiş oldukları OYGEM Akademi eğitimlerini alarak iki sene içinde kendi şirketini kurabileceklerini belirtti. Kule İzmir'de oyun startuplarının kurucusu gençlerle buluşan Kılıçdaroğlu, Amerika'daki teknoloji üssü Silikon Vadisi'nin bu tarz yatırımlar ile başladığına değinerek gençlere olan güveninin sonsuz olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu ayrıca Fuar İzmir’de 24 Eylül’de başlayan İzmir Oyun Festivali’ni de gezerek gençlerle bir araya geldi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler