131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

GÜNGÖR’DEN “ALİAĞA YAŞAM MERKEZİ” PROJESİ

28 Aralık 2018, Cuma 07:37

     


CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Erol Güngör, hazırlamış olduğu projelerle ilçeyi çağdaş ve daha yaşanabilir marka bir kent haline getireceğini söyledi. Güngör, göreve gelmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı “Aliağa Yaşam Merkezi” projesi hakkında da konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Aliağa’nın kreş sorununa değinen ve bu konudaki projesinin detaylarından bahseden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, Aliağa Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı ve Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Erol Güngör, bu kez de 65 yaş üstü vatandaşlar için kentin birçok eksiği olduğuna değinerek bu eksiklikleri gidermek adına hazırlamış olduğu projesini anlattı.

“Onlar bizim geçmişimiz ve geleceğimiz”

65 yaş üstü vatandaşların Aliağa’da gereken ilgiyi görmediğini ve bugüne kadar yaşamlarını kolaylaştıracak herhangi bir çalışmanın yapılmadığının altını çizen Güngör; “Kentimizde yaklaşık olarak 6 bin civarında 65 yaş üstü yurttaşımız yaşamakta. Bu yurttaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak, sosyal hayata katılımına destek vermek amacıyla bugüne kadar elle tutulur, gözle görülür bir çalışma yapılmadı. Ben özellikle bu konuda çok hassasım. Neden hassasım? Çünkü hepimiz o yaşlara geleceğiz. Onlar bizim kültürümüz, geçmişimiz ve geleceğimiz. Bizlerin en büyük değerleri! Bu nedenle nasip olur bu göreve gelirsek yapacağımız ilk iş bu yurttaşlarımıza gereken ilgiyi göstermek olacak.” dedi.

“Sosyal belediyeciliğin hakkını vereceğiz”

Kentimizde 65 yaş üstündeki yurttaşların toplam nüfusun yüzde 6’sını oluşturduğunu vurgulayan Güngör, “Bu azımsanacak bir oran değil. Bizlerin önceliği her zaman belirttiğim gibi doğumdan ölüme kadar olan süreçte yurttaşlarımızı hem çocukluğunda hem gençliğinde hem de yaşlılığında rahat ettirmek. Sosyal belediyecilik budur. Sosyal belediyecilik anlamında bizlerin ilk yapacağı yaş almış vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve sosyal hayata destek vermek amacıyla Aliağa Yaşam Merkezi’ni kurmak olacak. Aliağa Yaşam Merkezi nedir? Aliağa Yaşam Merkezi, 200 yatak kapasiteli ve yatılı olup bünyesinde sosyal hizmetler uzmanı, hemşire ve uzman psikolog gibi kadroların görev alacağı bir merkez olacak. Tabi ki bunlarla da kısıtlı kalmıyoruz. Merkezde hobi bahçeleri, atölyeler gibi mekânlar da olacak. Sadece yaş almış yurttaşlarımıza bakım hizmeti veren bir merkez değil, gezi grupları, eğitimler ve sosyal aktiviteler ile yurttaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde olmalarını sağlayacağız.” diye konuştu.

“Biz Aliağa için hazırız”

CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Erol Güngör, Aliağa’da yaşayan her yaştan, her siyasi görüşten, her kesimden insanların ortak sorunlarının ve ortak beklentilerinin neler olduğunu bildiklerini, bunun için gerekli projelerinin hazır olduğunu söyledi. Güngör, “Kısacası ‘Biz Aliağa İçin Hazırız’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler