131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

“GEZİ'YE SAHİP ÇIKALIM” ÇAĞRISI

29 Nisan 2022, Cuma 06:33

     


Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, Gezi Parkı davası ile ilgili açıklamada bulundu. Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe, “Tüm yurttaşları, tüm kurumları, 'darbecilik' gibi asılsız ithamlarla lekelenmek istenen Gezi’nin gerçek tarihine sahip çıkmaya çağırıyoruz.” Dedi.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri gezi davası ile ilgili açıklamada bulundu. Konuyla ilgili DİSK’e Bağlı Aliağa Emekli Sen Şube Binası’nda açıklamada bulunan platform üyeleri davaya ilişkin duruşlarını dile getirdi.

“Çevre örgütlerinin düşman görüldüğü bir ülke olmak istemiyoruz”

Platform bileşenleri adına açıklama metnini okuyan Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe, “Gezi davasında açıklanan karar sonrası mahkemelerin dava sonuçlarının hukuki değil siyasi olduğu adaletten uzaklaşıldığı ve Hukuka olan güvenin yok olma seviyesine geldiği ülkemizde; ranta karşı çıkıp, doğanın talanına itiraz edenlerin, hayatımıza müdahale etme diyen milyonların sesine ses olanların, Gezi Parkı park olarak kalsın diyen çapulcuların mimar, şehir plancı ve avukatların 'Ağırlaştırılmış müebbet ve ağır hapis' ile cezalandırıldığına tanık olduk. Kolluk tutanaklarına göre en az üç milyonun üzerinde insan Gezi Parkı olaylarına dâhil olmuştur. Gezi’ye gelen, destekleyen, sosyal medyadan takip eden orada hayatın idame ettirilmesi için çaba sarf edenlerin milyonların 'Müebbet ve ağır hapis cezaları' ile korkutulmaya çalışıldığı bir ülke haline geldik. Tek adam rejiminin ihtiyaçlarına göre karar veren mahkemelerin hukuksuz, tanıksız, kanıtsız, keyfi ve tutarsız kararlar aldığı bir rejimde, demokrasinin kuvvetler ayrılığının ve en temel anayasal hakların yok sayıldığı bir ülke haline geldik. Siyasi erkin keyfi davranışları sadece Gezi parkıyla sınırlı değil Çaltılıdere’den, Kyme Antik Kenti’ne, Kazdağıları’ndan Cerattepe’ye, kadar yeşile, doğaya sahip çıkan gençlerin ve çevre örgütlerinin düşman görüldüğü bir ülke olmak istemiyoruz. Gezi parkına sahip çıktığı için, yaşamıma daha fazla karışma dediği için Gezi direnişi sırasında polis şiddeti ile hayatını kaybeden gençlerin katillerinin aklandığı, bu vahşete isyan edenlere hapis cezaları verilebildiği bir ülke haline geldik. Gezi’de gür sesleriyle biz de varız diyen kadınların, taleplerinin yok sayıldığı, cinayetlere kurban gitmelerine ses çıkarılmasının engellendiği bir ülke haline geldik. İşçilerin ekmeğine, köylülerin ürününe sahip çıkmasının istenmediği, hayatın pahalı, emeğin ucuz olduğu bu düzenin sorgulanmasının, emeğinin karşılığını talep etmek için ses çıkaranların vatan haini olarak görüldüğü bir ülke haline geldik" İsyanımız bunadır.” Dedi.

‘'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!"

Açıklamasana devam eden Başkan Yeşiltepe, "Başta Gezi Parkı olmak üzere ülkemizin yeşiline, doğasına, kaynaklarına sahip çıkacak demokratik bir ülke mücadelesinden vazgeçmeden, delillere dayanan objektif ve tarafsız yargılama yapan bir adalet sistemi kuruluncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bu hukuksuzluk, bu keyfilik, bu adaletsizlik, bu vicdansızlık, düşmanlık sona erinceye; Gezinin gerçek mağdurları serbest bırakılıncaya kadar, mücadeleye devam edecek, arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağız! 2013’ün Haziran’ında Gezi Parkı’ndaki o rengârenk, dayanışmacı anlayışı sahiplenen tüm yurttaşları, özgürlük ve demokrasi talebiyle ülkemizin geleceğine umut olan tüm kurumları, 'darbecilik' gibi asılsız ithamlarla lekelenmek istenen Gezi’nin gerçek tarihine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Gezi’ye sözünü ve sesini katan milyonlar adına; ülkemizde adaleti, demokrasiyi, özgürlüğü ve doğanın katili rant projelerine karşı duruşu simgeleyen, başta Gezi Parkı olmak üzere ülkemizin her şehrinde parkları çoğaltacak, çocuklarımızın oyunlar oynayacağı bu parklarda bütün çocuklarla birlikte kadınları ve gençleri olmaya devam edeceğiz. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam." İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler