131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

YÜCEL, “YERELDEKİ GÜCÜMÜZÜ TÜM TÜRKİYE’YE YAYACAĞIZ”

29 Mayıs 2021, Cumartesi 06:31

     


CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Aliağa’ya gelip bir dizi etkinliğe katıldı. Deniz Yücel, “Yereldeki gücümüzü önümüzdeki günlerde tüm Türkiye’ye yayacağız.”dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Aliağa’ya geldi. Sındır ve Yücel ilk olarak parti binasında CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve yönetimiyle birlikte basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Ardından basınla bir araya gelen CHP’li Yücel ve Sındır basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Deniz Yücel, “Asıl gündem ekonomi”

İlk olarak konuşmasına başlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bugün Bakırçay Bölgesi’nde yaptığımız çalışmalar kapsamında Aliağa’dayız. Önümüzdeki süreçte hem Aliağa’da hem de bölgede bu tip çalışmaları arttıracağız. Yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcılarımızın İzmir genelinde başlattığı bir çalışmayı yürütüyoruz. Hem meclis üyelerimiz hem de belediye başkanlarımızla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Önümüzdeki çalışmaları planladığımız bir program düzenliyoruz. Ülke siyaseti çok hızlı, çok gergin. Siyaset, iktidar ve mafyayla olan ilişkiler her geçen gün bir bir ortaya seriliyor. Bugüne kadar ikna edici açıklama yapılmadı. Gittiğimiz her yerde insanlar bunu soruyor. Asıl sorun asıl gündem ekonomi. İnsanlar evlerini geçindirecek bir geçim kapısı bulamıyorlar. Kontrolsüz ve plansız, programsız yapılan kısıtlamalar, kapatılan esnaf ve yanlarında çalışan insanlar bir yandan ekonomik krizle uğraşıyorlar. Bir taraftan da ülkeyi yöneten yönetimin kirli ilişkilerini, ülkenin kaynaklarının nerelere ne şekilde aktarıldığını görüyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu kirli düzeni düzelmek, toplumun gerçekten refah seviyesine gelmesi, kaynakların kişilere değil halka doğru bir şekilde ulaştırılması için mücadele ediyoruz. Yereldeki gücümüzü önümüzdeki günlerde tüm Türkiye’ye yayacağız.” İfadelerini kullandı.

Kamil Okyay Sındır, “Kamu yatırımları için soru önergeleri verdim”

Yücel’in ardından CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır konuşmasına başladı. Sındır, “İzmir’in dört bir yanında siyasi çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Bölge milletvekilleri olarak çalışmalara destek veriyoruz. Aliağa’yı ilgilendiren kamu yatırımları anlamında her konuda soru önergemi verdim. Yanıtlarını bekliyorum. Hala herhangi bir yanıt alamadım. Örneğin, Aliağa-İzmir bölünmüş yolu ile ilgili yapılan çalışmaların aksadığını, yarım kaldığını, bir ödenek sorunu olduğunu biliyorum. Bunun sorusunu yönlendirdim. Aliağa-Çanakkale Yolu’nun, Aliağa-Ayvalık bölünmüş yolunun durumlarını sordum. Bunların hepsi Cumhurbaşkanlığı kamu yatırımları programlarındaki projeler ve proje bütçeleri üzerinden konuşuyorum. Bunların hepsi sorulması gereken sorular.” dedi.

“Aliağa bizim için özel bir şehir”

Kamil Okyay Sındır konuşmasına sorular sorarak devam etti. Sındır, “Şunu da bir kez daha sormak istiyorum; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na, Devlet Demir Yolları’na, Aliağa-Çandarlı-Bergama Yeni İzmir Demiryolu yapımı ve Çandarlı Limanı Demiryolu bağlantısı proje bedeli 1 milyar 154 milyon 484 bin lira olan, 2015 yılında başlamış olan bu projede bugüne kadar yapılan harcama 96 bin lira, 2021 kamu yatırımlarındaki resmi bir rakam. Ve 2021 yılı ödeneği bin lira. O da bir iz bedel olarak. Yani ben Aliağa-Çandarlı-Bergama Demiryolu Projesi’ni, İZBAN hattını 2021 yılında da yapmayacağım demektir bu. 2015’den beri yapmadım, şimdi de yapmayacağım demektir. Bunun hesabını sormak da bizim asli görevimiz. Aynı zamanda Biçerova projesiyle ilgili sorum olduğunu da söyleyebilirim. Nükleer Savaş Uçak Gemisi’nin geliyor olması ve bununla ilgili il başkanımız, büyükşehir belediye başkanımız bizler de dahil daha sonra geniş bir açıklama yapacağız. Ama bunun durumunun ne olduğu hakkında sorumuzu ilgililere yönelttik. Aliağa bizim için özel bir şehir. Petkimiyle, organize sanayisiyle ve birde enerji ve çelik üretimiyle değerlendirilen özel bir ilçe. Demokrasi ve özgürlükler adına, sosyoekonomik refah adına esnafıyla, çiftçisiyle, işçisiyle bu kesimin beklentilerini karşılamak bizim asli görevimiz.” İfadelerini kullandı. Ardından pazaryeri esnafını ziyaret eden CHP’li Yücel ve Sındır, esnafın sorunlarını dinledi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler