Platformdan ‘kayyum’ eylemi
29 Haziran 2024, Cumartesi 08:00Tweet |
Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Hakkâri Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınarak yerine kayyum atanmasına tepki olarak Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması ve oturma eylemi yaptılar.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM) göreve seçilen Hakkâri Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınarak yerine kayyum atanmasına tepkiler sürüyor. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de bu kapsamda Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdiler. Platform adına basın açıklaması yapan DEM Parti Aliağa İlçe Eşbaşkanı Veysel Özbay, “31 Mart seçimleri öncesinde bir çok il ve ilçede olduğu gibi Hakkari’de de her türlü kirli yönteme başvuran AKP-MHP faşizmi, yine de sandıkta umduğunu bulamadı. Haram seçmen taşıma, sandık güvenliğini ortadan kaldırma, para dağıtma gibi yollara başvuranlar yine de Hakkari halkının ortaya koyduğu irade beyanının önüne geçememiştir. Tüm bu hukuk dışı uygulamalara rağmen halkın iradesi bir kez daha sandıkta kazanmayı başarmıştır.” Dedi.
“İktidarın müdahale ettiği her şey vahim bir hal almakta”
İçişleri Bakanlığı’nın, 31 Mart 2024 Yerel Yönetim Seçimlerinde, Hakkari’de seçmenin yüzde 48,92’sinin oylarını alarak seçilen belediye eşbaşkanını görevden alarak, yerine Hakkari Valisini kayyum olarak atadığını kaydeden Özbay, “Kabul edilemez bu kayyum ataması, uzunca bir dönemdir serbest seçimlerin bir demokrasi ilkesi olmaktan, seçme ve seçilme hakkının ise temel bir yurttaşlık hakkı olmaktan çıkarıldığının bir kez daha açıkça ilanıdır. Miadı dolmuş ve ülkeyi yönetme kabiliyetini kaybetmiş iktidarın müdahale ettiği her şey vahim bir hal almaktadır. Ülkemizde virüs olur pandemiyle felakete dönüşür, yağmur yağar, sel olur felakete dönüşür, kar yağar, çığ olur felakete dönüşür, deprem olur, felakete dönüşür, DEDAŞ görevini yapmaz, ihmali yangına sebep olur, devlet müdahale etmez felakete dönüşür. Nitekim Diyarbakır Çınar ile Mardin Mazıdağı ilçeleri arasındaki 66 kilometrelik alanda içindeki tarım arazilerinden yerleşim yerlerine kadar yayılan yangında gece görüşlü helikopterlerinin olmaması gerekçe gösterilir, müdahale edilmez ve yangın felakete dönüşür, 15 vatandaşımız hayatını kaybeder. Sorumlular sorumsuzca ülkeyi yönetmeye devam eder. AKP-MHP Faşizmi müdahale ettiği / etmediği her alanda ülkeyi felakete sürükleyeme devam etmektedir.” Diye konuştu.
“Daha önce denenmiş ve kabul görmemiş bu yöntemden vazgeçin”
Veysel Özbay, demokrasinin ve serbest seçimlerin içinin bu şekilde boşaltılıp adeta bir oyun haline getirilmesinin, böylelikle hukukun üstünlüğü ilkesinin, insan hakları ve demokrasi değerlerinin tümüyle ayaklar altına alınmasının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, “Buradan iktidar ortaklarını bir kez daha uyarıyoruz: daha önce denenmiş ve kabul görmemiş bu yol ve yöntemlerden vazgeçin. Demokrasiden yana tavır gösteren halkların gaspçı kayyım politikasına karşı tahammülü yoktur. Hakkâri halkı 2 ay önce sandıkta iradesini tecelli ettirmiştir. Size düşen sadece ve sadece bu iradeye saygı göstermektir. İnsan hakları ve demokrasi değerlerinden yana herkesi de siyasi iktidarın bu müdahalesine itiraz etmeye davet ediyoruz. Çünkü halkın/seçmenin iradesine sahip çıkmak, barış, insan hakları ve demokrasi değerlerini korumak, yurttaş olmayı sürdürebilmek herkes için görevdir.” Dedi.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yapımı tamamlanan Aliağa Yolcu İskelesi’ne

Aliağa’da hayırseverlerin desteğiyle yapımı tamamlanan Sema–Tevfik Yiyitalp

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nin Ekim ayı Meclis Toplantısında,

Adnan Arduman, öyküden romana, fotoğraftan mizaha uzanan yaratıcı bir sanatçı.

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 139'uncu toplantısında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’daki mahalle temizlik çalışmalarını

KCT 1461 Trabzon FK Teknik Direktörü Olcay Şahan, yarın oynanacak Aliağaspor

CHP İzmir İl Kongresi öncesinde, ev hapsinde bulunan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun

Ege'nin tarımsal üretimde önemli kentlerinden İzmir ve Aydın'da

Gazetecilik kariyerine TRT’de başlayan, uzun yıllar televizyonculuk ve akademisyenlik

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu'ndaki ilk maçında Rumen ekibi

Yılbaşı sezonu, evinizi sıcak ve davetkar hale getirmek için harika bir fırsattır.

Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı için 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, yaklaşan

Aliağa Belediyesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulanan proje kapsamında belirlenen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da Uzunhasanlar ve Karakuzu mahallelerine

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanı olduğu

ALTO ve ALOSBİ iş birliğiyle düzenlenecek konferansta, vergi denetim süreçlerine

Devrimci Emekliler Sendikası (Dev Emekli-Sen) Aliağa Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulu’nu

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynanan 8.hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK,

İstanbul SEO Ajansı, dijital dünyada işletmelerin başarısını önceleyen bir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TCDD ile ortak işletilen

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, Huracan

İzmir’de yaşayan SMA TİP 2 hastası Zümra bebek için seferberlik