131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

“AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZİN YANINDA VE DESTEKÇİSİYİZ”

29 Eylül 2020, Salı 06:27

     


MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Ermenistan'ın Azerbaycan'da sivillere yönelik düzenlediği saldırıya tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısına tepki gösterdi. Saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapan Aydemir, Azerbaycan'a yönelik saldırılarına bir yenisini ekleyen Ermenistan’ın, bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit, Türk ve Türkiye düşmanlarının maşası olduğunu bir kere daha gösterdiğini vurguladı.

Türk Milletinin her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında ve destekçisi olacağını ifade eden Aydemir, “Güney Kafkasya’yı istikrarsızlığa iten, kan ve gözyaşı ile beslenen Ermenistan ve Erivan yönetimi, bağımsızlık ateşi ile yanan Azerbaycan topraklarından bir an önce el çekerek BM'nin aldığı kararlara uymak zorundadır. Temmuz ayında, Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırının Tovuz istikametinde yaşanan çatışmaların tekrar başlaması hem Türkiye hem de Azerbaycan açısından milli güvenlik tehdididir. Liderimiz Devlet Bahçeli'nin de dediği gibi ‘Karabağ Türk’ündür, Türk vatanıdır’ düşüncemizden sapmadan çatışmalarda şehit olan Azerbaycan askerlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa, Karabağ’a azatlık diliyorum.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler