Devran, “Aliağa’yı CHP kazanacak”
29 Kasım 2023, Çarşamba 06:11Tweet |
Ümit Devran, CHP’den Aliağa Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Aday adaylığı başvurusunun ardından iddialı bir çıkışta bulunan Devran, “Aliağa’yı CHP kazanacak” dedi.
Maden Mühendisi Ümit Devran, 2024 Yerel Seçimleri’nde Aliağa Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru dosyasını CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’na teslim etti. Akıl, bilim ve hukuka uygun; şeffaf belediye yönetimi için aday olduğunu ifade eden Ümit Devran; Aliağa'nın değişim hızına dikkat çekerek, “Bu kez idare adresi de anlayışı da değişecek” iddiasında bulundu. Ülkenin ve Cumhur İttifakı idaresindeki şehirlerin halkçı, şeffaf ve gerçekçi yatırımlarla yol alan bir belediyeciliğe ihtiyacının giderek arttığını vurgulayan Devran; “Aliağa sosyolojisiyle, yarattığı ekonomik katma değerle özel bir ilçe. Gelişim ve değişim hızı sorun ve krizleri beraberinde getirirken; ufku olan, kalıcı hizmet ve yatırımları da zorunlu kılıyor. Günü kurtaran değil, geleceği ören; tüm bileşenleri mutlu edecek bir yerel idare için yola çıktım. İnanıyorum; bu dönem Aliağa ‘CHP’ diyecek.” şeklinde konuştu.
“Aynı paydada buluşmuyorsak anlamsız”
Yerel yönetimlerin; temel hizmetleri vermekle birlikte; kentleşme süreçlerini yönetmek ve o kenti özel yapan kesimleri aynı paydada buluşturmak gibi bir görevi olduğunu belirten Devran şöyle konuştu; “Aliağa; ülkenin önde gelen sanayi kentlerinden biri olmakla birlikte; göçün, dolayısıyla da alınamamış önlemler nedeniyle barınmadan eğitime, sağlıktan, istihdama kadar pek çok sorunun adresi. İlçemizde, üreten kesim ve bu üretimde emeğiyle var olanların tüm sorunlarını aynı potada görmek ve çözmek gerekiyor. Aynı paydada buluşmuyor, buluşturamıyorsak anlamsız. Avantajlar da dezavantajlar da iyi değerlendirilmeli. Sanayicinin imar sorunu kangrense, çalışanın, halkın konut sorunu kangrense, ulaşım ve alt yapı artık bu yükü taşımıyorsa; neştere olduğu kadar öngörülü adımlar atılmasına, uzlaşıya ve ortak çıkar hamlelerine ihtiyaç var. İlçemizin sorunlarını biliyorum. Çözümlerim de projelerim de hazır. Partim görev verirse; layıkıyla gereğini yapmak için elimden gelenin fazlasını ortaya koyacağım.”
“Aliağa’nın yolu akıl ve bilimin yolu olmalı”
Ümit Devran; “Aliağa’nın yolu akıl, bilim ve hukukun yolu olmalı” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediyeler; doğaldır ki hizmet için para harcayan kurumlardır. Halkın verdiği yetkiyle bunu yaparlar. Ama şeffaf değillerse sorun büyüktür. İnsanlara günlük yaşamlarını kolaylaştıracak; gelecek kaygılarını ortadan kaldıracak adımlar atar ama bu adımlar ihtiyaca göre değilse, akıl ve bilimin ürünü değilse karşılığı yoktur. Ya da gelip geçicidir. Yapılan işlerde hukuka uygunluk yoksa; sıkıntı daha da büyür. Ben akıl, bilim ve hukuka uygunluk; şeffaflık vaat ediyorum. Bugün yaptığımız işlerin, yarını da kurtarmasını vaat ediyorum. İlçemizin ve belediyenin kaynaklarını kullanırken; halka danışmayı, üreticiye sormayı ve hesabını vermeyi vaat ediyorum.”
“Aliağa için taş da taşırım, harç da kararım”
Özel sektörde pek çok yeni projede üst düzey görevler yaptığını hatırlatan Ümit Devran; bugüne kadar üretim zincirinin her halkası olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı; “Madencilik sektörü başta olmak üzere; gıda, konut, enerji sektörlerinde pek çok kademede çalıştım. Taşın altına elini koymayan bir yöneticinin başarılı olamayacağını çok deneyimledim. Gerektiğinde taş taşıdım. Aliağa için de çalışma şansım olursa; taş da taşırım, harç da kararım. İdealler ve hedefe ulaşmak için ter dökmeden başarıyı yakalayamazsınız. Ter dökenleri anlamayı reddeden, kucaklamayan yöneticilik şahsidir, şaibelidir. Aliağa’yı hep birlikte yönetmeyi vaat ediyorum. Beni tanıyanlar siyaset anlayışımda da, meslek hayatımda da gıybete, entrikaya yer vermediğimi bilir. Düz, doğru, açık ve net bir insanım. Dilerim ki ilçemiz için, ilçemiz halkıyla çalışma fırsatım olur. Ama ne olursa olsun; Aliağa’da yeniden sosyal demokrat belediyeciliğin, CHP’nin zamanı geldi.”
“Zafer Cumhuriyet Halk Partisi’nin olacak”
Adaylık başvuru dosyasını CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe’ye teslim eden Devran, önümüzdeki günlerde projeleri ve belediyecilik anlayışı ile ilgili daha detaylı açıklamalarda bulunacağını belirterek başvuruda bulunan tüm adaylara başarılar diledi. Devran sözlerinin sonunda “Aliağa için büyük hayallerim var. Bu hayalleri gerçeğe dönüştürmenin ilk adımı adaylık başvurusuydu. Son adım olarak 5 yıl sonraki Aliağa fotoğrafı şimdiden gözlerimin önünde. Bunu tek başına Ümit Devran olarak değil, bana inanan Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli üyeleri ve 2024 Mart’ında yetkiyi verecek Aliağalılar ile birlikte gerçekleştireceğiz. Birlikten güç kazanacağız, o güçle geleceği inşa edeceğiz. Bu demokrasi yarışında benimle birlikte adaylık başvurusunda bulunan tüm partidaşlarıma başarılar diliyorum. Aday hangimiz olursak olalım, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Aliağamızı yeni yüzyıla yaraşır şekilde yönetmek için canla, başla ve güçbirliğiyle mücadeleye devam edeceğimize yürekten inanıyorum. 2024 Mart’ında zafer halkın, zafer Cumhuriyet Halk Partisi’nin olacaktır.” dedi.
Ümit Devran kimdir?
1964 yılında babasının görevi nedeniyle bulundukları Kırıkkale’de doğdu. Malatya Hekimhanlı. İlk, Orta ve Lise eğitimini İzmir’de tamamladı. 1985 DEÜ Maden Mühendisliği mezunu. Aynı bölümün Maden İşletmeciliği Ana bilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı. Devran; 87 yılından başlayarak 10 yıl süreyle Etibank Genel Müdürlüğü’nde üretim, planlama, satın alma, ihracat ve gümrük işlemleri alanında mühendislik ve şeflik yaptı. Ege Bölgesi’nin en yüksek kapasiteli kum ve mıcır tesisine sahip Ak Ticaret A.Ş.’de; Mir Madencilik LTD. ŞTİ’nde Türkiye’nin ilk nikel madeni Turgutlu Çaldağ ve Bayındır Sarıyurt Kurşun madeninin kuruluşu, üretime geçişi ve yan tesislerinin oluşturulmasına kadarki tüm evrelerde koordinatörlük görevi üstlendi. Turgutlu’da faaliyet gösteren Parsa Gıda A.Ş’.nin 3 bin dönüm arazide ilk kez sulu tarıma geçiş projesinin tüm yatırımlarını, üretim, satın alma ve ihracat aşamalarını kurucu genel müdür olarak koordine etti. Surtaş İşl. İnş. San. ve Nak. LTD. ŞTİ’de Batıçim Çimento fabrikasının tüm madencilik faaliyetleri ile birlikte Novada Outlet AVM’nin kuruluşunda üst düzey yöneticilik yaptı. SOCAR Turkey Enerji A.Ş.’de kamu ilişkileri yöneticisi olarak çalıştı. Aliağa Belediyesi’ne bir yıldan fazla danışmanlık hizmeti verdi. 2021 yılından bu yana YGL A.Ş. Şirketi’nde Koordinatörlük görevine devam etmektedir. Bademler Yapı Kooperatifi ve Teras Evleri Yapı Kooperatifi, Milas Kazıklı Yapı Kooperatifi, Menderes Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin kurucu üyeliğini yaptı. CHP’den 2019 Yerel Seçimlerinde Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı olan Ümit Devran; İSO 22000 Gıda Güvenliği Yönetimi, TMMOB – İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sistemi, Maden Mühendisleri Odası Teknik Nezaretçi, Gayrimenkul danışmanlığı eğitim ve belgelerinin sahibi. Maden Yüksek Mühendisi Yıldız Devran ile evli olan Ümit Devran; 3 çocuk babası.
(HABER MERKEZİ)

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki

2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın sona ermesi dolayısıyla Yeni Şakran İlkokulu’nda

Hakim ve Savcılar Kurulu’nun 2025 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi kapsamında

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), mobil uygulaması ALTONET’i hizmete sundu. ALTO

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Litvanyalı