131019098
17 Mayıs 2024, Cuma

“İzmir’den ilk defa bir genel başkan çıktı”

30 Nisan 2024, Salı 06:26

     


İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, Müsavat Dervişoğlu’nun bir İzmir Milletvekili olarak İYİ Parti Genel Başkanı olmasını, İzmir Teşkilatı ve İzmir siyaseti açısından çok kıymetli bulduğunu söyledi.

İYİ Parti’nin hafta sonu gerçekleştirilen 5. Olağanüstü Kurultayı'nın üçüncü turunda 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, genel başkan seçildi. Dervişoğlu, 2017’de kurulan İYİ Parti'nin Meral Akşener'in ardından ikinci genel başkanı oldu. Kurultay sonrası değerlendirmede bulunan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, Müsavat Dervişoğlu’nun bir İzmir Milletvekili olarak İYİ Parti Genel Başkanı olmasını, İzmir Teşkilatı ve İzmir siyaseti açısından çok kıymetli bulduğunu belirtti.

“Sorumluluğumuz arttı”

Dervişoğlu’nun, sadece İzmir’in değil, tüm Türkiye’nin saygı duyduğu, sevdiği bir siyasetçi olduğunu vurgulayan Doğan, “ İzmir’den, diğer partiler de dahil olmak üzere ilk defa bir genel başkan çıktı. O da Müsavat Dervişoğlu oldu. Bu durum, İYİ Parti İzmir Teşkilatımız ve İzmir açısından çok kıymetlidir. Dervişoğlu, çok sevdiğim, saygı duyduğum bir siyasetçi. Dervişoğlu, sadece İzmir’in değil, tüm Türkiye’nin saygı duyduğu, sevdiği bir siyasetçi. Çünkü Müsavat Bey sadece İzmir’de siyaset yapmadı. Üstelik partimizin kurucularından biridir. Müsavat Bey’in Genel başkan olması, İzmir teşkilatımız açısından bize hem çok yüksek bir motivasyon kaynağı oldu, hem de gururlandık. Dolayısıyla sorumluluğumuz da arttı. Genel başkanımıza mahcup olmamak için daha çok çalışacağız” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

 







 
Son Eklenen Haberler