131019098
19 Mart 2024, Salı

KALYONCU, KANALİZASYONA BAĞLI OLMAYAN FOSEPTİKLERİ SORDU

30 Haziran 2020, Salı 06:57

     


MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehirdeki kanalizasyon çalışmalarına ilişkin sorular soran Kalyoncu, Kurum’dan soruların cevaplandırılmasını istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın beyanına göre İzmir’de 80 binden fazla kanalizasyon sistemine bağlı olmayan foseptiğin mevcut olduğunu söyleyen Kalyoncu, bunun yanında şehir merkezinde yağmur suyu ile kanalizasyonun birbirine karıştığı ve aynı hatların kullanıldığının bilindiğini ifade etti.

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplandırılmasını istediği önergede şu sorulara yer verdi: “Kanalizasyona bağlı olmayan fosseptikler sızdırmasız mıdır? Bu fosseptiklerin bulunduğu alanlar nerededir? Bu fosseptiklerin tarım alanlarına etkisi var mıdır? Yağan yağmur yağışında özellikle içme suyu havzası olan Tahtalı Barajı ve benzeri alanlara fosseptik karışmakta mıdır? İçme suyuna fosseptik karışma durumunun beraberinde getireceği sağlık problemleri için herhangi bir önlem alınmış mıdır? Ayrılmamış yağmur suyu hatlarından kanalizasyon alıcı ortamlara bırakılmaktadır. Bu deşarj İzmir’de nerede ve nerelerde yapılmaktadır. Bu deşarj işleminin çevreye verdiği zarar tespit edilmiş midir? İzmir Körfezi’nde iç körfez su kalitesi açısından en kötü seviyededir. Bu atıklar körfezin kirliliğini arttırmakta mıdır? Yoğun yağışlarda şehrin sokaklarına taşan fosseptik sağlık açısından hangi riskleri oluşturmaktadır. Bakanlığınızın bu riski önlemek için yaptırımları nelerdir?”

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler