131019098
26 Nisan 2024, Cuma

DURMAZ: ‘ALİAĞA’NIN EN BÜYÜK PARTİSİYİZ’

30 Eylül 2017, Cumartesi 07:07

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Aliağa’nın en büyük partisi olduklarını belirterek, “Partimiz güçlü bir şekilde durduğunda Aliağa’ya yapacağı katkıların önüne kimse geçemez” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Radyo Sahil’de Ediz Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu Kahve Molası programına konuk oldu. Durmaz programda, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdikleri ilçe delege seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Program sunucusu Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Durmaz, beyaz liste ve mavi liste olmak üzere iki listenin yarıştığı delege seçimlerinin büyük bir siyasi olgunlukla tamamlandığını belirtti. CHP’de son derece demokratik ortam olduğunu ifade eden Durmaz, “CHP’de parti içi demokrasi güçlü bir gelenektir. Sevinerek söylüyorum, delege seçimlerimiz boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Seçimler büyük bir siyasi olgunluk içerisinde geçti. Bunun parti içi demokratik bir yarış olduğunu unutmadan bu süreci tamamladık. Ben bu süreçte liste çıkaran Sabahattin Yeşiltepe ve listesindeki arkadaşlara, beyaz listedeki arkadaşlara, kongreye gelip oy kullanan partililerime parti içi demokrasiye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu demokratik süreç partiyi dinamik ve canlı tutuyor.” diye konuştu.

‘ÇOK ZOR ZAMANLARDA GÖREV YAPTIM’

Aliağa’da 4 yılı aşkın bir süredir CHP İlçe Başkanlığı görevinde bulunduğunu ve bu görevi çok zor zamanlarda yaptığını dile getiren Özcan Durmaz, “2013 yılının 7 Temmuz’undan bu güne kadar parti ilçe başkanlığı görevindeyim. Önümüzdeki ilçe kongresini de 10 Aralık’ta gerçekleştireceğiz. 2014 yılındaki seçim sürecinde partimiz muazzam bir dağılma yaşadı. Ben ilçe başkanı olarak partiyi bir araya toplamak için çaba gösterdim. Görev sürem boyunca seçim süreçleri de peş peşe geldi. Bu süreçte parti kendi içinde bir araya gelme sürecini hızlandırdı. Her seçimde oyunu yükseltti. Partimizin üyeleri ve delegeleri 2015 yılındaki genel seçim sürecinde bunu gördüler. Bunun sonucunda bana güçlü destek vermişlerdi. Genel seçimlerin ardından 5 Aralık’ta yapılan ilçe kongresine tek liste olarak girdik ve seçimi kazandık. O günden sonra da çalışmaya devam ettik. Partimizin gitmediği yerlere gittik. Bu partinin daha önce yapmadığı ciddi ve önemli bir işti. Bu sürecin arkasından referandum süreci geldi. Ciddi çalışan bir organizasyon kurduk. 3 aylık uzun bir çalışma dönemimiz oldu. Bunun sonucunda da Aliağa’da yüzde 66 gibi bir hayır oyu çıkardık. Bu başarıların sonucunda partililerimiz bizim ne yaptığımızı gördü ve bize destek verdi.” dedi.

‘UYGUN GÖRÜRLERSE BAŞKAN ADAYI OLURUM’

Belediye başkanlığına aday olup olmayacağı yönündeki soruya net bir cevap vermeyen CHP İlçe Başkanı Durmaz, “Ben partiyi çok zor zamanlarda belli bir noktaya taşıdım. Zor bir siyasi süreçti. Yaptığımız iyi işleri gören ve bize destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Biz bundan sonrası içinde partimizin yeni başarılara gitmesi için görev almaya niyetliyiz. Niyetimin bu olduğunu partimizin kendi iç iletişim mekanizmalarında da söylemiştim. Yapacağımız ilçe kongremizde seçilecek yeni yöntemimizle ciddi katkılar sunmaya devam edeceğiz. Öncelikli hedefimiz yerel seçimler değil, Aralık ayındaki parti ilçe kongresi. Yerel seçimler sonraki iş. Eğer adaylıkla ilgili konuşacaksak o zamanki süreçte konuşacağız. Partililerimiz beni eğer belediye başkan adaylığına da uygun görürlerse olmak isterim.” diye konuştu.

‘YAPMAMIZ GEREKEN, KIRGINLIKLARI DÜNDE BIRAKMAK’

Programda, delege seçimlerinde gösterdikleri olgunluk ve seçimlere katılarak parti içi demokrasiye sundukları katkı için partililere teşekkür eden CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Tüm partililerimize teşekkür ediyorum, CHP’ye yakışır olgunlukta bir delege seçimi gerçekleştirdik. Bu bizim üyelerimizin başarısı. Bundan sonraki süreçte yapmamız gereken, varsa kırgınlıklar hepsini dünde bırakmaktır. Hiçbir ayrışma gerekçesi ortada bırakmadan, birbirine kenetlenmiş bir büyük kitle halinde partimizi Aliağa’da başarıdan başarıya taşımalıyız. CHP olarak Aliağa’nın en büyük partisiyiz. Partimiz güçlü bir şekilde durduğunda Aliağa’ya yapacağı katkıların önüne kimse geçemez.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler