131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

“ALİAĞA’DA KALICI ESERLER BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

30 Eylül 2020, Çarşamba 06:21

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün Aliağa’ya gelerek ziyaretlerde bulundu. Soyer, Aliağa’da faydalı işler yapmak, kalıcı eserler bırakmak için uzun zamandır çalıştıklarını ifade etti.

İlçe ziyaretleri kapsamında Aliağa’ya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sırasıyla; İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü’nü, CHP İlçe Başkanlığı’nı, İYİ Parti İlçe Başkanlığı’nı, Aliağa Ticaret Odası’nı ve Kaymakam Ömer Karaman’ı ziyaret etti. İlçede esnaf ziyaretleri yapan Tunç Soyer, muhtarlarla da bir toplantı gerçekleştirdi. Soyer’in ilk durağı yeni binasına taşınan İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü oldu. Burada Şube Müdürü Günal Biçer ve personelle sohbet eden Soyer, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Bizi durduracak güç yok”

Buradan CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’na ve ardından da İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’na geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar ve partililerle sohbet etti. Oğuzhan ve Adar, Başkan Soyer’in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Soyer, “Aliağa’da faydalı işler yapmak, kalıcı eserler bırakmak için uzun zamandır çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerden itibaren bunlar elle tutulur gözle görülür hale gelecek. Asfalt, sathi kaplama, dere ıslahı, paket arıtma tesisi, arıtma tesisi ile ilgili süreçlerimiz devam ediyor. Güven, zaman ve emek gerektirir. Güveni tesis eden şey sürekli, düzenli çalışma. Biz de bunu yapmaya gayret ediyoruz. Birbirimizle omuz omuza sıkı sıkıya durmak zorundayız. Bizi durduracak güç yok. Yeter ki birbirimize sahip çıkmaya devam edelim. Aliağa’daki bu birlik ve beraberliği görmek beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Ertürk, Aliağa Dosyası sundu

Parti ziyaretlerinin ardından Aliağa Ticaret Odası’na geçen Soyer, burada Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka ve oda yöneticileri ile bir araya geldi. Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Başkan Soyer’e Aliağa bölgesinin altyapı ve planlama konularındaki sorunları ile ihtiyaçlarını aktardı. Ertürk, Soyer’e Aliağa dosyası sundu. Aliağa İstişare ve Çözüm Platformu’nda belirlenen sorun ve taleplerden oluşan dosyada ilçenin çözüm bekleyen önemli konularına ilişkin öneriler yer aldı.

“Aliağa’nın önünü açmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız”

Aliağa’nın sanayinin ve ticaretin kalesi olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Pandemi sürecine rağmen kapasite arttırarak ayakta kalmak büyük bir mucize, büyük bir başarı. Bu yüzden çok kıymetlisiniz. Sizin sorunuz aslında muhtarın da sorunu benim de sorunum, esnafın da sorunu. Lokomotif sizsiniz. Aliağa’nın önünü açmak, kapasitesini büyütmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Aliağa aynı zamanda turizm ve tarım ilçesi olabilir. Çok zengin bir potansiyeli var. Bunlar yokmuş gibi hayat devam ediyor. Sizin önünüzü açmalıyız ki sizinle beraber buradaki esnaf, üretici ve kadınlar güçlensin” diye konuştu.

Başkan Tunç Soyer, Aliağa Ticaret Odası’nın ardından Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman’ı ziyaret etti. Soyer, bu ziyaretin sonrasında İstiklal Caddesi, Aşıklar Yolu Caddesi ve Atatürk Caddesi’ni gezerek esnafla sohbet etti. Son olarak ilçedeki muhtarlarla bir toplantı gerçekleştiren Tunç Soyer, muhtarları dinleyerek talepleri not aldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler