131019098
10 Mayıs 2024, Cuma

İYİ PARTİLİLER ACAR İLE İŞÇİLER İÇİN GÖRÜŞTÜ

30 Ekim 2019, Çarşamba 06:55

     


Aliağa Belediyesi’nde işten çıkarılan 250 işçi için uzlaşı görüşmesi yapıldı. İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar, ilçe yöneticileri ve İYİ Partili meclis üyeleri MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar ile görüştü. İYİ Partililer, Acar’dan işten çıkarılan kişilerin tazminatlarının önkoşulsuz ödenmesini talep etti.

Aliağa Belediyesi’nde ekonomik gerekçelerle 250 işçi işten çıkarıldı. Yaklaşık 5 aydır işlerine geri dönmek için eylem yapan işçilerden bir kısmının ihbar ve kıdem tazminatlarını alamadığını öne sürmesinin ardından İYİ Parti Aliağa Teşkilatı harekete geçti. İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar’ın öncülüğünde yapılan çalışma sonunda, İYİ Partili ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri, Belediye Başkanı Serkan Acar ile uzlaşı görüşmesi yaptı. Görüşmede işten çıkarılan işçilerin tazminatlarının ödenmesi ve belediyenin borçlanma yetkisi masaya yatırıldı.

"Güzel bir görüşme gerçekleştirdik "

Toplantı sonrasında açıklama yapan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Adar, “ Genel itibariyle güzel bir görüşme gerçekleştirdik. İşten çıkartılan belediye işçilerinin tamamının sorunları ve alacakları kıdem ve ihbarları üzerine bir görüşme gerçekleştirdik. İşten çıkarıldıktan sonra anlaşma yoluna giden veya mahkeme yolunu seçen arkadaşların kıdem ve ihbar tazminatlarının ön koşulsuz ödenmesini talep ettik. Haziran ayında mecliste oy çokluğuyla geçen 180 milyonluk borçlanma yetkisinin de aşağı çekilip revize edilmesi gerektiğini sayın başkana ilettik. Kendisinde bizi anlayışla karşıladı. Aliağa gündemini bir süredir meşgul eden işçi arkadaşlarımızın mağduriyetini sonlandırma adına yapmış olduğumuz bu görüşme gayet olumlu geçti. Önümüzdeki hafta bir daha görüşme gerçekleştireceğiz. Bundan bir hafta önce görüştüğümüzde de işten çıkartılan arkadaşlarımızın içerde kalan alacakları olan maaşlarının ödenmesi ricasında bulunmuştuk. Sağ olsun o da arkadaşlarımızın içerde kalan maaşlarının ödemesini yaptı. Görüşmelerimiz sonucunda Aliağa’nın gündeminde olan arkadaşlarımızın mağduriyetlerini gidermiş olacağımızı umuyoruz.” İfadelerini kullandı. Adar, Başkan Acar’ın ise talepler inceleyeceğini, hukuksal altyapısına bakacağını ve görüşünü önümüzdeki hafta içinde bildireceğini söylediğini aktardı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler