Serçe, “Hukuksuzluğa teslim olmayacağız”
30 Kasım 2023, Perşembe 06:47| Tweet |
Adalet ve hukuk krizi ile ilgili basın açıklaması gerçekleştiren CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, CHP olarak Anayasayı ortadan kaldıranlara karşı susmayacaklarını, hukuksuzluğa teslim olmayacaklarını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi, adalet ve hukuk krizi ile ilgili 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe de bu kapsamda basın açıklamasında bulundu. 9 Kasım 2023 günü ülkemizde iktidarın onayı, Yargıtay 3. Ceza Dairesi eliyle bir hukuk darbesi yaşandığını ifade eden Serçe, bu hukuk darbesinin milli iradeyi yok sayan, Anayasayı tanımayan ve Anayasasızlaştırma sürecini hızlandıran bir devlet krizine yol açtığını vurguladı.
“Mecliste yargı nöbeti başlatıldı”
Partilerinin bu darbe girişimine karşı direnme kararlılığını ilk andan itibaren ortaya koyduğunu, 28. dönem milletvekillerinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Adalet Nöbeti’ni sürdürdüklerini belirten Ali Serçe, “Bildiğiniz gibi Anayasa Mahkemesi, tutuklu Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali kararı vererek tahliyesini istemiş, ancak Yargıtay 3.Ceza Dairesi açıkladığı kararla, Anayasa Mahkemesi kararına uyulmamasına ve Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına hükmetmiştir. Nedenleri hala kamuoyu ve siyasi partiler tarafından irdelenen bu yargı merkezli kriz, partimiz tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisine taşınmış ve Mecliste yargı nöbeti başlatılmıştır.” Dedi.
“Bu direnişin öncüsü olmaya devam edeceğiz”
Türk hukuk tarihine kara bir leke olarak geçecek olan bu kararın, Yargıtay eliyle Anayasayı yok saymaya, Anayasal düzeni ve Anayasa Mahkemesini kaldırmaya yönelik bir kalkışma girişimi olduğunu ifade eden Ali Serçe, “Meclise ve Anayasa Mahkemesinin tüzel kişiliğine karşı girişilen bu darbe teşebbüsü, artık Türkiye’de hiçbir vatandaşın hukuk güvencesi kalmadığı anlamına gelmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler Anayasayı ortadan kaldıranlara karşı susmayacağız, bu direnişin öncüsü olmaya devam edeceğiz ve hukuksuzluğa teslim olmayacağız. Adaletten, hukukun üstünlüğünden, Anayasadan taraf olmaya, tepkimizi en etkili yöntemlerle ortaya koymaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha haykırıyor, tüm toplumu da bu konuda gösterdikleri tepkiyi demokratik yollarla dillendirmeye davet ediyoruz. Adalet mülkün temelidir.” Diye konuştu.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 16. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu 13 Ocak

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin

Aliağalı yüzücüler, Trabzon’da yapılan Türkiye Finali yarışlarını





















