131019098
29 Mart 2024, Cuma

OĞUZHAN’DAN ACAR’A ÇAĞRI: “EVİN MİRASYEDİ ÇOCUĞU GİBİ DAVRANMAKTAN VAZGEÇ”

31 Mart 2022, Perşembe 06:20

     


CHP Aliağa İlçe Başkanlığı tarafından, Plajlar Mevkii’nde, Aliağa Belediyesi’nin satmayı planladığı taşınmazların bulunduğu alanda basın açıklaması gerçekleştirildi. CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Belediye Başkanı Serkan Acar’a çağrıda bulunarak, “Evin mirasyedi çocuğu gibi davranmaktan vazgeç, sana emanet edilen Aliağanın mallarını yağmalama” dedi.

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı tarafından, Yalı Mahallesi, Plajlar Mevkii’nde Aliağa Belediyesi’nin satmayı planladığı taşınmazların bulunduğu alanda basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve partinin ilçe yöneticilerinin yanı sıra, CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri de katıldı. Oğuzhan, yaptığı açıklamada, “Aliağa Belediye Başkanınca satılması istenen taşınmazın üzerinden sizlere sesleniyoruz. Gördüğünüz üzere, denize nazır son derece değerli taşınmazın satış ihalesi için yarın (Perşembe) Encümen toplanacak ve belki de bu taşınmaz Aliağalıya ait olmaktan çıkacak. Hep söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz, Sayın Başkan, Aliağalının malını, Aliağanın değerlerini satmaktan vazgeçin. Bu gün özellikle size sesleniyoruz ki bu satışı gerçekleştirmeyin. Aliağalılık bilinci ile Aliağanın değerlerini koruyun. Korumak sizin göreviniz.” dedi.

“Belediye meclis üyelerimizce hukuki süreç başlatıldı”

Belediye Başkanı Acar’a verilen taşınmaz satış yetkisinin iptali için hukuki süreç başlattıklarını vurgulayan Oğuzhan, “Aliağa Belediyesi Şubat Ayı Meclisinde, 300 milyon liralık ek bütçe ile birlikte şu an bulunduğumuz taşınmazlar dahil birçok taşınmazın satış yetkisi kararı, Millet İttifakı Meclis Üyelerimizin ret oylarına rağmen, oy çokluğu ile alınmıştır. Bu kararların iptali için belediye meclis üyelerimizce, İdare Mahkemesinde davalar açılmış ve hukuki süreç başlatılmıştır. İnanıyoruz ki yasaya aykırı bu işlemler yargı süreci sonucunda iptal edilecektir.” Diye konuştu.

“Satışlardan vazgeçin”

Açıklamasında Belediye Başkanı Serkan Acar’a çağrıda bulunan CHP İlçe Başkanı Oğuzhan, “Ülkenin başındaki tek adamı ve tek adamın yaptıklarını kendine örnek alan AKP-MHP İttifakının Belediye Başkanına tekrar sesleniyoruz, evin mirasyedi çocuğu gibi davranmaktan vazgeç. Sana emanet edilen Aliağanın mallarını yağmalama, gelecek nesillere bırak. Siz kendinizi Şehr-ül Emin olarak lanse ediyorsunuz öyle ise Şehr-ül Talan olmaktan vazgeçin. Gelin bu gün sağduyunun sesini dinleyip satışlardan vazgeçin, yarın çok geç olmadan.” İfadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler