131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

ADAR: “ÇİÇEK DAĞITMAK YERİNE ESNAFA DESTEK OLUNABİLİRDİ”

31 Mayıs 2021, Pazartesi 07:01

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, pandemi sürecinde ilçe esnafı ekonomik anlamda büyük sıkıntılar çekerken, Aliağa Belediyesi’nin 20 bin eve çiçek dağıtmasının yanlış olduğunu söyledi.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, gündemdeki konulara ilişkin Aliağa Ekspres’e değerlendirmelerde bulundu. Açıklamasında, partilerinin Genel Başkanı Meral Akşener’in Rize ziyaretinde yaşananlar ve sonrasında hükümet kanadından yapılan açıklamaları değerlendiren Adar, “Genel başkanımız da dahil olmak üzere partimizin üst düzey yetkilileri, Rize’de yaşanan olayları tasvip etmediklerini, bu konudaki görüşlerini, fikirlerini ortaya koydular. Genel Başkanımız Meral Akşener’in karşılaştığı bu provokatif eylem kabul edilebilir bir durum değil. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve birçok genel başkan yaşanan bu olaylar sonrasında tepkilerini dile getirdiler. Genel Başkanımız, bölgede yapılmak istenen bir takım faaliyetlere karşı yöre halkına destek vermek için Rize’ye gitti. Maalesef daha önce planlanmış, tezgahlanmış, bir grup provokatörün hoş olmayan tavır ve tepkileri ile karşılaştı.” dedi.

“AK Parti tayfasında dil, söylem, tavır anlamında değişen bir şey yok”

İYİ Parti yeni kurulan bir parti olsa da partide siyaset yapan birçok kişinin siyasi birikiminin olduğunu, siyasi hafızasının güçlü olduğunu ifade eden Adar, “Geçmişte de AK Parti’nin ve AK Parti’ye destek veren grupların kışkırtmalara ile karşı karşıya kalmıştık. Dolayısıyla AK Parti tayfasında dil, söylem, tavır anlamında değişen bir şey yok. Aynı tavırla hareket etmeye devam ediyorlar. Ancak bu tür davranışlar bizi korkutmuyor ve doğru yolda ilerlemekten alıkoymuyor. Türk Milleti feraseti yüksek bir toplumdur. Bu yapılanları gönül dünyalarında süzgeçten geçirip AK Parti’ye sandıkta gereken cevabı verecektir.” diye konuştu.

“Peker’in söylemleri psikolojik olarak AK Parti’yi yıpratmış olabilir”

Son günlerde, Sedat Peker’in söylem ve iddialarının da psikolojik olarak AK Parti’yi yıpratmış olabileceğini kaydeden Yavuz Adar, “Dolayısıyla böyle bir psikolojide agresif ve saldırgan olmaları gayet normal. Ama bu doğru, etik bir davranış değil. İYİ Parti’nin son 6 aydır yükselen bir çıtası var. Türk halkının partimize ilgisi giderek artıyor. Genel Başkanımızın ve teşkilatlarımızın bunda çok büyük bir payı var. Yapılan anketlerde de bunun açıkça görülmesi bu şekilde saldırgan olmalarına sebebiyet vermiş olabilir.” İfadelerini kullandı.

“Erdoğan’ın sözlerini Türk Milleti’nin vicdanına sevk ediyoruz”

Adar, genel başkanları Meral Akşener’in Rize ziyaretinde yaşananlar sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamaları da kendisine yakıştıramadıklarını vurguladı. O makamda oturan bir insanın böyle bir açıklama yapmasının doğru bir şey olmadığını söyleyen Adar, “Bu ülkede yaşayan her bireyin canı, malı, güvenliği cumhurbaşkanının teminatı altındadır. Parmak sallayarak, ‘Bu daha iyi günleriniz’ demesi kabul edilebilir bir şey değil. Bu sözleri de Türk Milleti’nin vicdanına sevk ediyoruz. En iyi kararı onlar verecektir. Türk Milleti kadına karşı hassastır. Rize’de yaşanan olaylarda Rize halkının desteği olduğuna inanmıyoruz. Gerçek Rize halkı Meral Hanıma her zaman destek çıkmıştır. Bu olayın aktörleri bindirilmiş kıtalar. Zaten orada genel başkanımıza soru soran kadının daha sonra farklı görüntüleri ortaya çıktı. Bu bile saldırının planlı bir şekilde olduğunu gösteriyor. Bu olaya sessiz kalan, görmezden gelenleri esefle kınıyoruz.” dedi.

“Esnaf pandemi sürecinde yeterli destek alamadı”

Açıklamasında, pandemi sürecinde Aliağa esnafının yaşadığı sıkıntılara da değinen İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, “Parti olarak pandemi süreci başladığından bu yana birçok kez esnaf ziyaretleri gerçekleştirdik. Esnafımız dost sohbetlerimizde de özel ziyaretlerimizde de pandemi sürecinin iş hacimlerini çok büyük zarara soktuğunu dile getiriyorlar. Zaten dile getirmelerine de gerek yok, bu açık bir şekilde görülüyor. Maalesef hem devletten, hem merkezi hükümetten, hem de yerel yönetimden bu süreçte yeterli destek alamadılar. Aliağa’da esnafa bir takım yardımlar yapıldı. Ancak bu yardımlar çok cüzi oldu. Toplumun tamamını kapsayan, sadece esnaf değil, diğer iş kollarından vatandaşlarımız da yeterli ekonomik desteği alamadı.” Dedi.

“Daha kapsayıcı, elle tutulur bir yardım planı uygulanmalıydı”

İstanbul’da, Ankara’da, Millet İttifakı belediyelerinin olduğu yerlerde belediyelerin hem esnafa, hem de vatandaşa çok muazzam yardımlarda bulunduğunu kaydeden Adar, “Merkezi hükümet tarafından bu yardımlar engellenmeye çalışılsa da yine farklı yol ve yöntemlerle ihtiyaç sahiplerine bir şekilde ulaşılıyor. Aynısını Aliağa’da göremedik maalesef. Sadece Ramazan ayında ve pandeminin ilk dönemlerinde yardım kolileri dağıtıldı. Ama bu yeterli değil. Daha kapsayıcı, elle tutulur bir yardım planı uygulanmalıydı.” diye konuştu.

“Çiçeğe harcanan para ihtiyaç sahiplerine aktarılsa daha doğru olurdu”

Geçtiğimiz ay, Aliağa Belediyesi’nin “Balkonda Bahar Var” Projesi kapsamında 20 bin eve çiçek dağıttığını hatırlatan Adar, “Bunu sorgulamak lazım. Bu ekonomik sıkıntıların olduğu dönemde buraya harcanan paranın ihtiyaç sahiplerine yardım olarak aktarılması daha doğru olurdu. Esnafımıza, dar gelirli vatandaşlarımıza yardımda bulunulabilirdi. Bu süreçte yapılan bu çiçek dağıtımını doğru değil. Örnek vermek gerekirse, yerel seçimler öncesi de Aliağa Belediyesi Çanakkale gezileri düzenliyordu. O zaman da ekonomik sıkıntılar vardı. Biz o süreçte de bu gezilerin yapılmasına karşı çıktık. Hem belediyenin, hem de ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik şartlardan dolayı bu harcamaların yapılmasının doğru olmadığını söyledik. Ama bizi dinlemeyip yaptılar. Binlerce insan Çanakkale’ye geziye götürüldü. O zaman bizim söylediklerimizi dinlemeyen belediye başkanı, seçimden sonra belediyenin ekonomik sıkıntılarını gerekçe göstererek 200’ün üzerinde işçiyi işten çıkardı. Şimdi de aynı. 20 bin eve çiçek dağıtımı yapıldı. Bu çok ciddi bir rakam, ne kadar harcama yapıldı bilmiyoruz. Ama az çok tahmin edebiliyoruz.” dedi.

“İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bilgisayar veya tablet yardımında bulunulabilirdi”

Çiçek dağıtmanın da güzel bir çalışma olduğunu ancak bu süreçte yapılmasının doğru olmadığını vurgulayan Yavuz Adar, “Yine bir örnek vermek gerekirse, pandemi nedeniyle okulların kapalı olmasından dolayı uzaktan eğitim sistemi uygulanıyor. Aliağa’da birçok ihtiyaç sahibi ailenin çocuğunda uzaktan eğitimden yararlanabilmesi için gerekli olan bilgisayar veya tablet yok. Bu aileler tespit edilip bu konuda yardım edilebilirdi. İşsiz kalmış insanlarımız var. Bu insanlar tespit edilip en azından elektrik, su faturası gibi giderleri karşılanabilirdi. Partimizin ilçe başkanlığına, pandemi süreci başladığından bu yana o kadar çok ihtiyaç sahibi insan geldi ki. Biz bu insanlara imkanlarımız ölçüsünde yardım ettik. Belediye bu tip çalışmalar yapmasın demiyoruz, çiçek de dağıtılabilir. Ama bu süreçte bu doğru değil. Plansız, popülist yaklaşım tarzıyla yaklaşıp, günün şartlarını göz ardı etmek son derece yanlış” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler