Oğuzhan’dan Acar’a tepki
31 Mayıs 2023, Çarşamba 06:34Son güncelleme: 31 Mayıs 2023, Çarşamba 12:56
Tweet |
CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Oğuzhan, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın seçim günü Demokrasi Meydanı’nda yaptığı konuşmaya tepki gösterdi.
28 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi sonrası CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan seçim sonuçları ile ilgili değerlendirmede bulundu. Aliağa’da oy kullanan seçmenlere ve Millet İttifakı ortağı partilerin ilçe başkanlarına teşekkür eden Oğuzhan, “Bu süreçte, evini, işini, ailesini ihmal ederek, canla başla çalışan tüm yoldaşlarımı yürekten kutluyorum. İyi ki varsınız, sizlerle aynı yolda yürümekten kendi adıma büyük bir onur duyuyorum. Seçim süresince bizlerle birlikte çalışan tüm ittifak ortaklarımızın ilçe başkanlarına ve yöneticilerine de teşekkür ederek selam ve sevgilerimi iletiyorum.” dedi.
“Oy oranını en çok artıran ilçe Aliağa”
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren tüm siyasi partilere teşekkür eden Oğuzhan, “Millet İttifakımızın içerisinde yer almayıp, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren tüm siyasi parti ve seçmenlerine de çok teşekkür ederiz. Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ilçemizde geçerli oyların toplam 41 bin 179’unu almış, Cumhur İttifakı’nın adayı ise 23 bin 675 oyda kalmıştır. Yüzde 63,5 oy oranının yanı sıra ikinci turda İzmir ilçeleri içerisinde adayımızın oy oranını en çok artıran ilçe Aliağa olmuştur.” ifadelerini kullandı.
“Kimin Türk, kimin Müslüman olduğuna siz mi karar veriyorsunuz?”
28 Mayıs akşamı Demokrasi Meydanı’nda kutlamalara katılan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın konuşmalarına tepki gösteren Özlem Şan Oğuzhan: “Cumhur İttifakı’nın MHP’li Belediye Başkanı, Demokrasi Meydanı’nda Aliağalılara hitaben yaptığı konuşmada ‘Bugün kazanan Türk Milleti’dir, bugün kazanan Türk devletleridir, bugün kazanan dünya mazlumlarıdır, bu gün kazanan Allah’ın resulünün ümmetidir’ diye seslenmiştir. Bu sözlerden ne anlamamız gerekmektedir? Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Türkiye’de oy veren 25 milyon 504 bin 552 vatandaşımız, Aliağa’mızda oy veren 41 bin 179 hemşerimiz Türk Milleti değil mi? Resulün ümmeti değil midir? Para karşılığı vatandaşlık alan Suriyeli ve Afganlılar mı sizin gözünüzde Türk Milleti’dir? Sayın başkan, kimin Türk, kimin mazlum ve en önemlisi de kimin Müslüman olduğuna siz mi karar veriyorsunuz? Üstelik belediye başkanı olduğunuz ilçede Millet İttifakı’na oy vermiş 41 bin vatandaşımıza karşı kullanmış olduğunuz nefret dilini kınıyor ve bu konu ile ilgili açıklamanızı Millet İttifakı’na oy vermiş Aliağalılar olarak merakla bekliyoruz. Cumhur İttifakına mensup MHP’li bir belediye başkanı olarak bu adil olmayan yarışı kazanmış olabilirsiniz. Ama unutmayın galiptir bu yolda mağlup.” Diye konuştu.
“Aliağa’da ayrıştırma ve nefret dilini istemiyoruz”
Azim ve kararlılıkla çalışmalara devam edileceğini söyleyen Oğuzhan, “Bizde yılmak yok. Kimseye dinimizi sorgulatmayacağız. Hepimiz Müslümanız. Bununla beraber insanların dininin kimseyi ilgilendirdiğini düşünmüyorum. Bu nedenle bir kez daha yeniden söylüyorum, Aliağa’da ayrıştırma ve nefret dilini istemiyor, şiddetle kınıyoruz. Aliağa’da sevgi, hoşgörü hakim olsun, insanlar birbirlerine saygı ve sevgi duysun istiyoruz. Ben Aliağa Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olarak ilçemizde Millet İttifakı’nın adayına oy veren, bu yolda emek harcayan herkese tekrar teşekkür ediyor ve diyorum ki, saraylar saltanatlar çöker, kan susar, zulüm biter bir gün. Menekşeler de açılır üstümüzde, leylaklar da güler. Bugünlerden geriye, bir yarına gidenler kalır bir de yarınlar için direnenler. Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek.” ifadelerini kullandı.
Koç, “2018, 2023 yılı arasında oyunu artıran tek partiyiz”
CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın ardından, CHP Aliağa İlçe Yöneticisi Önder Koç, Aliağa’daki parti çalışmaları ve ilçe seçim sonuçlarına ilişkin verileri açıkladı. 2018 yılındaki seçimlere göre 2023 yılında Aliağa’da oyunu en çok arttıran partinin CHP olduğunu söyleyen Koç, “Milletvekili seçimlerinde CHP Aliağa’da 22 bin 578 oy aldı. AKP 15 bin 752, MHP 5 bin 472, İYİ Parti 6 bin 770, Yeşil Sol Parti 5 bin 60 ve diğerleri 8 bin 521 oy aldı. 2018 yılı, 2023 yılı arasında oyunu artıran tek parti olarak bununla övünüyoruz. Aliağa’daki yaptığımız çalışmalar neticesinde aldığımız sonuç bu şekildedir. 2 bine yakın oy artışı var. Diğer partilerde düşüş var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de genel başkanımız Kılıçdaroğlu’nun ilk turda 39 bin 400 olan oyunu, ikinci turdaki çalışmalarımız ile 41 bin 179’a çıkardık. Tüm çalışmalarımıza bundan sonra daha yoğun bir şekilde devam edeceğiz.” dedi.
(SAMİYE ÖZTÜRK)

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 bin sosyal konut projesinin ilk

GEMİSANDER’in olağanüstü genel kurulu 27 Mayıs’ta yapılacak.

Aliağa’da Trafik Haftası kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü

Aliağa'da, Petkim Kavşağı ile Plajlar Kavşağı arasında hız sınırı 50 km olarak

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 11 Mayıs Pazar günü “Anneler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı’nda, CHP’li Meclis

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tire ilçesi Karateke

İzmir'deki balıkçı barınaklarında sahipsiz, kayıtsız ve hurda tekneler,

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta sezonu yenilgisiz şampiyon olarak tamamlayarak 2.Lig’e

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması

Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla, 19 Mayıs’ta İzmir Gündoğdu Meydanı’nda

Aliağa Beşkardeş Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Medine

Bu yazıda, boşanma sürecine ilişkin temel bilgileri adım adım ve kapsamlı şekilde

TikTok, sadece kendi başına dans edip video çekmekten ibaret değil. Bazen birine

İş dünyasının tanınmış ailelerinden Şimşekler Ailesi’nden Abdülkerim

Aliağa Belediyesi, yapılan denetimlerde Aliağa Gemi Söküm Bölgesinde

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Aliağa

2. Kuzey Ege Spor Oyunları 12-17 Mayıs'ta düzenlenecek. Etkinlikte; Aliağa,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası bir afet sonrasına yönelik stratejilerini

Honda, Aliağa’da motosiklet üretim tesisi kurmak üzere harekete geçti.

Aliağa Limanı'ndaki "rüşvet" iddialarına ilişkin 68 sanık hakim

CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak ve Halkçı Liseliler

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı

Aliağa Belediyesi, vatandaşların imar ile ilgili işlemlerini kolaylaştıracak E-İmar

SOCAR Türkiye Aliağa Çayağzı Sosyal Tesisleri’nin temel atma töreni

TİS sürecinde tıkanıklık yaşayan Ravago işçileri eylemlerine devam ediyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi tarafından düzenlenen resim, şiir

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulamasına ilişkin

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Nesine 3.Lig 3.Grupta namağlup şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2.Lige yükselme

İstanbul’da hızla devam eden kentsel dönüşüm projeleri, birçok

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde yaşanan tıkanıklık nedeniyle