131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

CHP’Lİ KADINLAR: “YALNIZ DEĞİLSİN, BİZ VARIZ”

31 Aralık 2020, Perşembe 06:53

     


CHP İlçe Kadın Kolları, son dönemde artan kadın cinayetlerine sesiz kalmadı. CHP’li kadınlar oluşturdukları yaşam hattı ile birlikte bütün kadınlara “Yalnız değilsin, biz varız” diyor.

CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Güneş Ataş ve yönetimi, parti binasında bir basın açıklaması düzenleyerek hükümetin “2020 Cinsiyet Eşitliği Karnesi”ni ayrıntılarıyla paylaştı. Kadın cinayetlerinin son dönemde oldukça arttığını ve bu duruma sessiz kalmayacaklarını belirterek sözlerine başlayan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Güneş Ataş, “Şuanda Genel Merkezimizde, 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiğimiz bu basın açıklamasıyla, kadın ve çocuk hakları açısından 2020 yılını değerlendireceğiz. Bir günde üç kadın katledildi. Rakamlardan değil, insan hayatından bahsediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin her bir köşesinde örgütleniyoruz”

Pandemi döneminin kadınlar için zor bir yıl olduğunu belirterek sözlerine devam eden Ataş, “Pandemiyle mücadele edilen 2020 yılı, kadınlar açısından çok daha zor bir yıl oldu. En az 297 kadın katledildi, 161 kadın da şüpheli şekilde öldü. Aldıkları göstermelik cezalarla adeta sırtları sıvazlanan katiller, can almaya devam etti. Kadınlar, en çok ateşli silahlarla, evlerinde ve sokak ortasında öldürüldü. Ölüm, kadınlara hep en yakınlarından geldi. Kadını her defasında eve hapseden, itaat etmeye zorlayan zihniyet, katillerini de üretti. Kadınların ve çocukların hayatlarını tek tipleştirmeye çalışan bu zihniyetle ilk önce biz kadınlar hesaplaşacağız, çünkü asla ödün vermeyeceğimiz haklarımız var. Her gün yaşam çığlığını büyüten ve örgütlü gücüyle yeniden ayağa kalkan kadın mücadelesi var. Tercihimiz eşit, özgür, demokratik, adil bir yaşamdan yana. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak; Türkiye’nin her bir köşesinde örgütleniyoruz. Hızla artan kadın üyelerimizle, her geçen gün sesimizi çoğaltıyoruz. Şiddet gören, yalnızlaştırılan kadın ve çocuklara Yaşam Hak Destek Hattımızla ulaşıyoruz. Onlara “Yalnız değilsin biz varız” diyoruz. Kadın dernekleriyle kenetlenerek, örgütlü mücadelemizi büyütüyoruz. 2021 yılında, dipten gelen bir dalgayla kadınların, ülkemizin kaderini değiştireceğine inanıyor, hepinizi en içten dileklerimizle selamlıyoruz.” Dedi

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler